Isten tervez, ember végez

Lehetetlen feladatra vállalkozik az ember, ha azt veszi fejébe, szelektál John Galliano, Dior szentélyében elkövetett munkásságából. Sehogy máshogy nem lehet ezt megtenni, csak úgy, ha végignézi azt a terjedelmes anyagot, amely számos kollekció bemutatóin készült. A jelenből indulva 2004-ig jutottam, egészen Egyiptomig, annál a résznél egész egyszerűen elájultam. Na, nem a sivatagi szomjúságtól, hanem a mérhetetlen zsenialitástól, amit a fáraók ihlette alkotások képviselnek. Van olyasvalami a világon, amit teljes képtelenség überelni.

Kezdhetném azzal, mikor és hogyan indult el, miért választották királlyá és meddig uralkodott a francia divatbirodalom trónján, de ki szeret száraz tényekről szóló irományokat olvasni. Hagyjuk meg ezt a tisztet a wikipédiának. Galliano zseniális, mindvégig erre a pályára készült, és a világ legjobb művészeti iskolájában képezte magát, hol másutt, mint a Central Saint Martins-ban. A vizsgakollekcióját felvásárolta a Browns és onnantól kezdve lélegzetelállító karriert futott be a spanyol anyától született fiúcska.

Többször nyerte el az év divattervezője díjat és 15 éven keresztül volt a Dior ház vezető tervezője. Általában széles skálán mozgó témakörökből inspirálódott, mégis képes volt minden egyes kollekcióba becsempészni a klasszikus Dior sziluettet. Több, mint designer. Jelmeztervező, tébolyult zseni, és nagyon szeretjük ám az ízig-vérig őrült őstehetségeket. Pályafutásának csúfondáros végéről említést sem vagyok hajlandó tenni, olyannyira méltatlannak találom. Halhatatlanságát mi sem bizonyítja jobban, hogy a divatház azóta sem találta méltó utódját. Jövő divattervező nemzedéke, kössétek fel a gatyátokat: Galliano élt, él és élni fog.

Képösszeállításunk 2004-től 2011-ig tartó munkásságának, kizárólagosan haute couture kollekcióiból mutat be néhány darabot kronológiailag növekvő sorrendben. Bon appétit!

 

   

 

   

 

   

 

   

 

   

 

   

 

   

 

   

 

   

 

   

 

   

 

Szentesi Évi

 

 

Kapcsolódó cikkek:

Galliano nélkül is fut a Dior szekere »

Íme az első Galliano-mentes Dior kollekció - galéria »

Őszig nincs Dior házmester! »

Galliano utolsó kollekciója? »

Divathetek és Divatfővárosok – Párizs »

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés