James Bond, a divatikon

A neve Bond, James Bond. Megjelenése kifogástalan, módszere profi. Az ügynök, akiért minden férfi és minden nő rajong, Skyfall című, új filmje kapcsán jónéhány szépség- és divatipari céget megihletett. Habár a premierre október közepéig várni kell, néhány előzetes relikvia segítségével már most közelebb juthatunk titokzatos alakjához.

001 Kedvenc kémünk robbanások, menekülések és tűzharcok során is hibátlan öltönyéről Tom Ford gondoskodik. A gardróbfelelős alapvetően az elegáns viselet híve, így saját tapasztalatait felhasználva fejlesztette tökélyre a 007-es ruhatárát. Ford már második alkalommal dolgozott együtt az MI7 csapatával. A klasszikus szmokingok mellett néhány egyszerű, de kifinomult hétköznapi darabot is készített Daniel Craig számára. Ennek során végig szem előtt tartotta, hogy mind a filmbeli karakterhez, mind a hús-vér emberhez (szó szerint és átvitt értelemben egyaránt) maximálisan passzoljon az öltözete.

002 Listánk legkarakteresebb Bond ereklyéje az erősebbik nem tagjait célozza meg. A GQ magazin tudja, mi kell a férfiaknak, nem véletlenül kategóriájának legjobbja. A tört felületű üvegben rejlő, erőteljes illat egy valódi tesztoszteronbomba. Az ügynök első és eddigi egyetlen parfümje a P&G cég jóvoltából látott napvilágot. James Bond amilyen válogatós autók, italok és nők tekintetében, úgy nem fújna magára akármilyen illatot sem. A kreátorok ezt vették alapul a tervezés során. Az alma, szantálfa és vetiver keveréke frissítő, férfias és magabiztos ötvözet lett.

003 Ha James Bond nőnek született volna, fegyvere a csábítás lenne. Bár ezzel az eszközzel férfiként is sokszor él, a következő limitált körömlakk kollekcióval szerencsére már annál kevésbé. A különböző színek ötletes módon egy-egy film címét viselik, legkülönlegesebb tagjuk az a 18 karátos, arany lakkocska, amely a ,,The Man With The Golden Gun” (,,Az Aranypisztolyos Férfi”) nevet kapta. Míg a készlet nagy része abszolút megfizethető, addig utóbbi darabját igencsak aranyárban mérik. Annak azonban, aki mindig is Bond-lány szeretett volna lenni, néhány ezer forint igazán nem nagy összeg. Használjátok bátran, de szigorúan rázva, nem keverve!

 

004 Az Omega szinte már veteránnak számít a relikviák sorában. A luxusmárka ezúttal "Seamaster Planet Ocean 600 M SKYFALL" nevű, díszdobozos órájával segíti James Bondot abban, hogy a legutolsó másodpercben mindig ki tudja kapcsolni a bombákat. A fényűző időmérő hetedik alkalommal tűnik fel a filmvásznon a ,,Seamaster Planet Ocean” család tagjaként. Több, mint fél kilométerig készen áll a víz alatti kalandokra és rezzenéstelenül tűri a legnagyobb harcokat. Kedvenc részletünk a matt, fekete számlap hetes jelzése helyén látható, jellegzetes, 007-es felirat.

 

005 A hölgyrajongók kedvéért a Swarovski is csatlakozott a titkos ügynökök csapatához. A híres ékszertervezőt, Stephen Webster bízták meg a feladattal, hogy az új filmhez és az új Bond-lányhoz, Berenice Marlohe-hoz tökéletesen illő kollekciót alkosson. Márpedig a Bond-lányoknak nem kell akármi, vagy akárki. Az aprólékosan kidolgozott, krimihez méltóan izgalmas gyűjtemény a sokatmondó Queen Cobra, Love Knot, Heat Seeker és Black Bambo szettekből kerültek ki.

     

 

006 A Globe Trotter nevű cég hazánkban kevésbé ismert. Nem úgy Nagy-Britanniában. Kézi készítésű, exkluzív utazótáskáik különböző méretekben kaphatók, teleszkópos húzókarral és króm zárral vannak ellátva, sőt ezúttal a sorozat védjegyét, a pisztolyt és az elmaradhatatlan 007-es számot is feltüntették rajtuk. Meg van bennük minden, amire egy kémnek szüksége lehet; pénztárcával, mobil- illetve igazolványtartóval egészíthetők ki. James Bondból kiindulva azonban valószínűleg mindemellett fegyverek egész tárházát rejti…

 

007 A hivatalos honlapon mindezek megtalálhatók, és még sok más olyan tárgy, ami közvetlenül kapcsolódik a világsikerű mozihoz. Vannak itt eredeti poszterek, díszkötésű könyvek, nyomott mintás pólók, egyedi pókerszettek, de igazi különlegességként James Bond eredeti autóinak kicsinyített modelljei is megrendelhetők.

Mint látjuk, a filmtörténelem egyik leghíresebb krimisorozata méltóképp ünnepli meg 50. születésnapját. Még arra is képesek voltak, hogy Anglia titkos fegyveréből a divatszakma új ügynökét varázsolják. Habár ezekkel az ereklyékkel mi sajnos nem menthetjük meg a világot, stílus terén azért győzedelmeskedhetünk. A harcot inkább bízzuk a profikra, James Bond-ra és csapatára. Így nekünk már csak az marad hátra, hogy október 25-én beüljünk a magyar mozikba, és végigélvezzük a legújabb epizód, a Skyfall bemutatóját.

Oláh Dóra

 

Címkék: , , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés