John Galliano a múltba repít minket

Párizsban megkezdődött a Couture Week. A 2010 őszi-téli Haute Couture darabokat bemutató eseményről nem kisebb nevet választottam, mint Christian Dior-t. Showjának csodálatos ruhadarabjai , kiegészítői, de még a díszlet is olyannyira magával ragadó, hogy ezt mindenképpen látnotok kell!
John Galliano a Dior divatház vezető tervezője egy kisebb kirándulásra invitál minket egyenes vissza az 1940-es évekbe. A kreációk formavilága valóban jócskán merít ihletet a korszakból, de a színvilág rendkívül modern és élénk- színskáláján a magenta, a neon narancs és a rikító citromsárga egyaránt megjelenik.
A rendkívül nőies és elegáns darabok közt a kosztümöktől, a testhezálló egyberuhákon keresztül egészen a szinte már-már nagyesélyinek beillő darabok is bemutatásra kerültek.
Az előbb már említett harsány színek mellett, az idén szintén nagy hangsúlynak örvendő púderárnyalatok is megjelentek Dior-nál (Nina Ricci egész kollekciót épített ezen színekre). De nem csak a halvány és a rikító színek találkozása volt ez hiszen felbukkant a már jól bevált állatminta is a kifutókon.
Galliano különösen nagy hangsúlyt fektetett a kiegészítőkre. Visszatért a harisnyatartó, a kesztyűk, és ami a legfontosabb a hatalmas, díszes kalapok. Anyaghasználatában az áttetsző anyagok, a csipke és a fényes selyem egyaránt megjelenik, így téve még változatosabbá a kollekciót.
 

 

Címkék: , , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés