John Malkovich, mint tervező?

„Utolsó ruhakollekcióm megalkotásához az új millennium bohém férfiképe inspirált. Úgy gondoltam szükséges kicsit aktualizálni a figurát és egy világpolgárt faragni belőle, aki már tökéletesen beilleszkedett a technika világába, amelyben ma élünk. A kollekció neve tehát magába foglalja a bohémság képét éppúgy, mint a technológiát és a kozmopolitizmust: egy olyan mondatból vettem kölcsön, amit egy még kiadatlan olasz regényben olvastam.” –nyilatkozott John Malkovich 2010 tavaszi-nyári modelljeiről.


Azt is hozzátette, hogy természetesen a szerző tudtával és engedélyével használja a Technobohemien kifejezést. A hollywoodi sztár Milánóban, a férfi divathéten mutatta be férfi kollekcióját. Érdekes, valószínűleg az angol nyelv hatalma, de rendszeresen helytelenül írják le a nevet, e betű helyett a-val (Technobohemian).
Természetes anyagok, pamut, lenvászon és kenderszövet képezik az öltözékek alapját, olyan világos színekkel karöltve, mint ekrü, fehér, bézs, kicsit megbolondítva az azúrkék vagy rózsaszín pasztelles árnyalatával a sportkabátokhoz, egy kis kalózos bájjal a zsabókhoz, amik kibukkannak a dzsekikből.
Egy Arezzo melletti gyárban készülnek az egyes darabok, amik a visszajelzések szerint méltók a Made in Italy címre. Egyszerű szabásvonalak, kiváló minőség, természetesség és könnyed elegancia jellemzik a „White Homme” névre keresztelt kollekció darabjait. 2010-re egyébként a Gucci és a Versace is piacra dob majd egy-egy fehér színre épülő válogatást, ezzel is emlékeztetve mindenkit a globális felmelegedés elleni harc fontosságára.


Ezeket viselve egyszerűen szabadabbnak és természetesebbnek érezheti magát minden férfi, és egyben tagjává is válik a modern bohémek társaságának. Hogy mit jelent a színész számára a stílus fogalma? „Természetesen a stílusnak részét képezi az öltözet is, fontos a szabása, és az hogy, hogyan áll viselőjének. Személyesebb vizekre evezve, számomra a stílus az annak módja, ahogy valaki mozog, viselkedik a hétköznapi életben, ahogy másokkal kapcsolatot teremt, és szemléli a világot.”


Az amerikai színész, producer és rendező Malkovichnak nem ez az első divattervezői munkája, 2002-ban „Uncle Kimono” néven már elkészített pár ruhamodellt. A stílusmagazinokban is gyakori vendég, 2008-ban például az összevont ősz-téli férfi Vogue címlapján szerepelt Tilda Swinton színésznővel és Sean Pennel.
Kapcsolódó cikkek:

Chanel-randevú Cannes-ban »
Hírességek tervezték 1. rész »
Hírességek tervezték 2. rész »
Kanye West cipői a Louis Vuitton háznak »
Álomruhák a legnagyobbaktól »


HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés