Jönnek a rénszarvasok és skandináv minták

Az olasz divatház nemrég bemutatta a legújabb 2010-es őszi-téli kollekcióját. Vastag, kötött pulcsik és sortok, illetve rénszarvas minták uralják a felhozatalt. Igazi skandináv életérzés. A Dolce&Gabbana mesés darabjait most Te is megnézheted.


Noha a hideg évszakra tervezték ezeket a ruhákat, és anyagukat nézve szinte kivétel nélkül vastag pamutból készültek, számomra mégis meglepő ez a kissé merészen rövid formamegoldás. Kötött pulcsihoz lenge, áttetsző nyári szoknyát ajánl, illetve hatalmas, hótaposó szőrmecsizmát vagy barna bakancsot. A hatalmas kontraszt teszi egyedivé Domenico és Stefano elképzelését.


A fekete, piros, fehér és barna színkombinációja igazán jó ötletnek tűnik, hiszen mind a négy árnyalat kiválóan variálható egymással. Okos gondolat, ezzel szinte arra ösztönzik a vásárlókat, hogy csak D&G darabokat vásároljunk és kombináljuk egymással. Mintha azt kérdeznék: „miért is hordanál mást?”


Ezzel a laza őszi-téli kollekcióval leginkább a fiatalokat, főleg a huszonéves divatfóbokat célozta meg az olasz divatcég. A nagyvárosi sikket keverték a vidékies, falusi motívumokkal. Nekem legelőször egy síelni induló nyuszi jut eszébe róluk, főleg a tornadresszre emlékeztető darabok miatt.


Persze okosan még ezeket az extra rövid sortokat is könnyedén viselhetjük a legnagyobb hidegben. Vastag harisnyával és csizmával mindez kivitelezhető. Az extra megoldások mellett persze feltűnnek az idei tél egyik nagy kedvence, a hosszú, kötött pulóver is. Mindössze annyi újítást vittek bele, hogy derékban övvel karcsúsították.


Még érdemes megemlíteni a meglepő mintákat. A D&G eddig nem igazán volt híres a játékos díszítő elemekről, mindig inkább az elegánsabb és visszafogottabb darabok dukáltak. Úgy tűnik, fittyet hányva az eddigi szokásokra egy egészen új stílust hoztak létre. A rénszarvas minták szerintem vidámmá és élénké teszik a kollekciót.


Neked hogy tetszenek az új D&G darabok?

Címkék: , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés