Kalapács alá került a Harrods!

Az elmúlt 25 évben egy kézben volt a híres Harrods, Mohamed Al Fayed üzletember tulajdonát képezte. Most azonban 1,5 milliárd dollárért kelt el.


Hogy ki az új tulajdonos? A Quatar Holding, amelyet a katari királyi család birtokol. Nem ez lesz az első angol tulajdonuk, ugyanis már övék a Canary Wharf bevásárló és üzleti negyed, a Sainsbury üzletlánc és a British Bank Barclays is. Korábban felröppentek a hírek, miszerint a francia Lanvin divatcéget is meg fogják vásárolni.Az üzletet a Lazar International bonyolította le, aki az eladás okaként a következőket határozta meg: Mohamed, a millárdos „pihenni szeretne és több időt tölteni gyermekeivel és unokáival.”  Pénzügyi szakemberek szerint ennél több pénzt, illetve jobb ajánlatot nem is kaphatott volna Al Fayed.


A Harrods patinás épülete több mint 330 kis üzletnek, standnak ad otthont, 1834-ben alapították. Számtalan divatkövető zarándokol el London eme kultikus üzletházába évről évre, hogy a legnagyobb márkáknak adózzon, de akadnak olyanok is, akik Diana és Dodi Al Fayed emléke előtt szeretnének tisztelegni a számukra kialakított külön helyiségben.

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés