Káosz a Moschinonál

Hallottatok már arról a luxusmárkáról, amely a legtöbb inspirációját közvetlenül a popkultúrából meríti? Ha nem, akkor most ismerkedjünk meg kicsit közelebbről a Moschino divatházzal, amely sokban eltér más hasonló márkáktól a filozófiáját tekintve!

A divatcéget 1983-ban Franco Moschino olasz tervező alapította Milánóban, amely szokatlan megoldásaival, merész ötleteivel hamar sikeressé vált az egész világon. A márka egy olyan stílust honosított meg, ami nemcsak szemben úszik a fősodorral, hanem az állandóan változó eleganciát és a trendi megjelenést hirdeti.

A Moschino filozófiája a káoszra épül, hiszen minden a káoszban kezdődik és ott is ér véget. Ez a káosz jelenség pedig egy olyan zűrzavart jelent, ami kételyeket és bizonytalanságot kelt az emberekben.  Nem meglepő tehát, hogy a cég előszeretettel nyomtat szlogeneket és szimbólumokat a kreációira, amelyek mindemellett hamisítatlanul hozzák az eredeti olaszos sikket.

A Moschino világa olyan akár egy nagyon színes szivárvány. Leggyakrabban használt szimbólumai között felbukkannak tündérmesékből megismert állatfigurák, például ludak, pegazusok és katicabogarak, illetve különböző szívek és béke jelek. A kollekcióin megtalálhatók a popkultúra élénkpiros, sárga árnyalatai, de az örök klasszikus fekete-fehér is mindig megjelenik.A divatháznak van egy fiatalosabb és sportosabb vonala a Cheap & Chic, ami kimondottan törekszik olyan ruhadarabok tervezésére, amik kicsit extravagánsabbak, a cég filozófiáját kicsit szabadabban jelenítik meg.Ez a mentalitás jelenik meg a Moschino idei őszi-téli kollekciójában is, ahol a nyolcvanas évek idéződnek meg, egyfajta rockos játékossággal vegyítve az olasz eleganciát. Elég, ha csak a cowboy kalapra emlékeztető fejfedőre gondolunk.Úgy gondolom, a Moschino különleges filozófiájával és néha meghökkentő kreációival igazán különleges divatháznak tekinthető a divat világában és érdemes odafigyelni reklámkampányaira és kollekcióira, mert még sok meglepetést tartogat a rajongóinak.

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés