Káprázatos fejfedők

Philip Treacy kalapkreációi első ránézésre inkább látványelemeknek tűnnek, mintsem hordható daraboknak, mégis olyan hírességek viselik őket, mint Lady Gaga, Sarah Jessica Parker, Kate Middletone vagy Victoria Beckham.

A tervező Nyugat-Írországban született 1967-ben. Szenvedélye a divat iránt már gyerekkorában megmutatkozott, húga babáinak ő készítette a ruháit. Dublinban kezdte el szakmai tanulmányait és itt is foglakozott először a kalapkészítéssel, eleinte csak hobbiból. Később Stephen Jones-nál lesett bele a mesterség rejtelmeibe. Majd a londoni College of Art női ruha tervezés szakára jelentkezett, amit nem fejezett be, helyette átment az intézmény első kalapkészítő kurzusára. 1991-ben, amikor a tervező még csak 23 éves volt, már a Chanelnek készített kalapokat. Még ebben az évben elnyerte a British Fashion Award Accessory  Designer-díját. 1994-ben Londonban nyitotta meg első kalapszalonját. Azóta számos díjat tudhat magáénak és olyan tervezőkkel dolgozhatott együtt, mint Alexander McQueen.
   
   
Az aktuális kollekciójának bemutatóján - amit egyik nagy híve, Lady Gaga nyitott meg - elképesztő kreációk vonultak végig a kifutón. Komplett vidámpark jelenetek a modellek fején, egész testet beborító lámpabúra és hasonló lenyűgöző darabok kápráztatták el a közönséget.
 
 
 
 
A tervező elmondása szerint „A kalapkészítés olyan, mintha bulit rendeznék”.  Reméljük Philip Treacy még sok bulit fog rendezni a jövőben a divatrajongók örömére.

     
     

 

Macovei Kitti

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés