Karl és az éhség

Lagerfeld jött, mint a szélvész. Hű maradt magához és ismételten monumentálisat alkotott. Ugyanis a Grand Palais üvegkupolája alá komplett szélerőművet építtetett. Ez volt a csöppnek csöppet sem mondható díszletelem Chanel 2013 – as, tavaszi ready – to – wear kollekciójának bemutatóján. Párizsban jártunk – gondolatban - az őszi divathét apropójából.

Arra, hogy mégis miért került a tíz darab szélturbina a nagy múltú ház kifutójára, nem más, mint maga a jó öreg mester válaszolt: ’’Az energia a legfontosabb dolog az életben.’’ Ennek tudatában mustráljuk, mit kínálnak a divat fellegvárából jövő tavaszra.

Lagerfeld nem tágít. A ruhaköltemények követik a megszokott vonalvezetést és a visszafogott színvilágot. A tavaszi szellő ellenére is dominál a fehér és a fekete, csak egy - két elvétett virágmotívum vállalja a - most még oly távolinak tűnő - jó idő hírnöki szerepét.

   
   

A - vonalú szabásminták, bolerók és szoknyaruha. Abszolút Chanel hatás, szem nem marad szárazon. Elegáns kiegészítők, pazar kalapok, és az a bizonyos extravagáns táska, ami minden kétséget kizáróan, elmaradhatatlan kellék lesz egy valamire való fashioniszta ruhatárában. Cukorfalat gyöngybogyókból fűzött láncok és perecek, amelyek visszaköszönnek némely ruhán díszítés gyanánt is. Abszolút kedvenc a fehérgalléros maxiruha. Ezt kizárólag szexi vörös fehérneművel ajánlom pimasz matrónatársaimnak. Hadd legyen némi izgalom a szende zárdaszűz kinézet mögött. 

   
   

Egy pillanat erejéig viszont erősen elgondolkodtam, mikor ehettek utoljára szegény modellek. Ugyanis a mester rögeszméje továbbra is a kórosan sovány, pálcika alkat. Ha valóban az energia a legfontosabb dolog az életben, akkor ezek a lányok egész biztosan széllel táplálkoznak. Vigyázat, fogyókúrázóknak szigorúan tilos megnézni a teljes show-t! Én legalábbis farkaséhes lettem a végén.

 

Szentesi Évi

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés