Karl rusztikus nimfái

Az idei Chanel Haute Couture darabokat a végtelenségig rétegzett csipkék és tollak, a komor romantika és a gótikus összkép jellemzi. Karl Lagerfeld magas szabászati remekei olyan világba kalauzolnak minket, melyben elegáns, erdei tünemények ünneplik a divat uralmát.

 

   

 

A Chaneltől általában – így az Haute Couture daraboktól is – alapvetően elvárjuk a fekete-fehér dominanciát, a szofisztikált eleganciát – némi extravagáns díszítéssel kiegészítve, a kosztümfazonok valamilyen formájú jelenlétét és mindezek mellett egy olyan összképet, melyre a reakciónk az egyetértő bólintás, mi szerint Karl Lagerfeld ismét nagyot alkotott. Az idei pre fall kollekció és a magas szabászati remekek esetében is ugyanaz a téma érezhető dominánsnak, ami a rusztikus, csipkékkel rétegzett, némi varázslatos komorságot sugárzó romantika.

 

   

 

   

 

Az egyértelműen gótikus franciás beütésű ruhák megszámlálhatatlan csipkerétegei és tollfelhői nem csak drasztikussá teszik a darabokat, de az egész shownak olyan jelleget kölcsönöznek, mintha úri nimfák álarcosbáljába csöppentünk volna.

 

   

 

   

 

Az amúgy kifogástalan, ám nem borzongatóan átütő erejű kollekció darabjai közül a kedvenceink az alább látható szettek, melyek mind tervezésileg, mind pedig hatásukat tekintve kiemelkednek a többi ruha közül és a magas szabászat valódi remekeit testesítik meg.

 

   

 

   

 

A bemutatóval kapcsolatban érdemes megemlíteni a “dupla menyasszony, kisfiúval“ felállást, mely a divatház támogatását hivatott kifejezni az azonos neműek házasságával és gyermekvállalásával kapcsolatban. Vajon a divat világa a társadalmi szerepvállalás egy új fejezetét pedzi?

 

 

 

 

Szabó Lili

 

 

Kapcsolódó cikkek:

Kegyetlen románc »

Meghalok az arany pitonért!  »

Macaronok támadása »

Szigorúan ellenőrzött vonalak »

Huszonnégy karátos kacifántok »

 

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés