Kávé az év minden napjára

Neked milyen gasztronómiai különlegességek jutnak eszedbe Olaszországról? Pizza? Bor? Spagetti? Kávé? Igen, a kávé minden bizonnyal a déliek ízvilágának egyik legjellemzőbb tagja. Az itáliaiak kétségtelenül értenek hozzá, hogyan kényeztessék ízlelőbimbóinkat, híres feketéjük azonban már nem csupán erre az érzékszervünkre kíván hatni.

A Lavazza egy tradicionális olasz kávégyártó cég, amely fejébe vette, hogy termékét egészen újszerű módon fogja reklámozni. Ezentúl szemünkre is kellemes hatással szeretnének lenni, méghozzá egy különleges naptár segítségével. Az ötlet pedig a tehetséges fotósnak, Mark Selingernek köszönhetően valószínűleg lelkes vevőkre fog találni, és nemcsak a kávérajongók körében.

Mark legendás déli romantika inspirálta felvételei egy varázslatos mesevilágba repítenek el minket, melyben különböző helyeken és különböző helyzetekben egy szerelmespár látható. A képeket elnézve a színek, a fények, és nem utolsósorban maguk a modellek barnás bőre kontrasztban van a hófehérséggel.

 

Az egyik internetes oldalon a szerző így kommentálja a fantasztikus naptár-remekművet: ,,Az élet minden művészi pillanatának vizuális ünnepe”. Bár a leírás talán némileg túlzó, a fotók kétségtelenül önmagukért beszélnek és olyan üdítően hatnak, akárcsak egy jó kávé.

Magával ragadó és szívmelengető, ugyanakkor rendkívül szellemes felvételek születtek, összesen hat darab, melyeknek köszönhetően minden második hónapban egy olyan mesébe léphetünk be, ahol érdemes a részletekre is odafigyelni!

Míg a naptár borítóján maga Cupido iszogatja égi kávézójában mennyei kávéját, addig az első oldalon már egy lágy tejszínné alakuló kávétengerben csónakágyon ringatózó szerelmespárt láthatunk. Majd a fekete könnyed zamatát idéző, széltől lengedező kendők ölelik körül ugyanezt a párt.

Egy igazi királylányos jelenetben csészeernyővel a kastélyban landoló, hős lovag látogatja meg szíve hölgyét. A legidillibb kép azonban egyértelműen az, amely meleg fényű naplementét és szintén csésze alakú szénakazalt ábrázol, eszünkbe juttatva a nyárvégi hónapok csodás hangulatát.

A kávétengerben úszó szerelmesek ezután egy capuccinóval elárasztott, elhagyatott épületben romantikáznak, majd egy nem kevésbé andalító randevú szemtanúi lehetünk egy éjszakai park kellős közepén. Így ér véget a 2011-es év és vele a tündérmese, melynek minden egyes jelenete egy igazi leányálom.

Akárcsak egy finom, forró kávé, úgy a képek is valószínűleg mindenkiben olyan érzést keltenek majd, melyet legegyszerűbben úgy írhatnánk le: ,,Mmm”. Ha pedig a Lavazza italok kortyolgatása közben mi magunk is ilyen meseszép helyeken érezhetjük magukat, akkor azt hiszem, megéri reggelente egy jó kávéval kezdeni a napot.

 

Forrás: www.2011.lavazza.com

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés