Kedvencek a kifutón

Új kollekciók, neves tervezők alkotásai, hááát, ki gondolta volna, hogy ennyire élénk a kutyadivat?

Bizony, léteznek divatbemutatók is, ahol nem Gisele Bündchen vagy Natalia Vodianova lépkednek a kifutón, hanem édes francia buldogok, cuki yorkshire terrierek és egyéb kutyafajták...
Kell a kutyának egyáltalán ruha? Vagy tiszta hülyeség az egész? Még egy bőrt próbálnak lehúzni a „vásárlásmániás” nőkről a kereskedők? Nálunk otthon állandó vita folyik e témában. Blanka lányom legszívesebben ugató Barbie babának kezelné szerencsétlen ebeinket, akik az öltöztetős játékot egy idő után megunják, és szolid morgással jelzik annak végét. Ráadásul nemüknek nem is igen megfelelő árnyalatokkal ruházza fel kedvenceit, bár ő úgy érzi, hogy a rózsaszín áll fiúkutyáinknak a legjobban. Nem is jár messze az igazságtól, hiszen az idei férfiirányzatok abszolút őt igazolják... Ettől függetlenül ritkán engedjük utcára drága yorkshire és west highland white terrierünket Blanka elképzeléseinek megfelelően.


Vannak, akik undorodva fordulnak el az utcán egy-egy felcicomázott kínai kopaszkutya láttán, s vannak, akik átrohannak az úttesten, hogy közelebbről is megcsodálhassák az állati divatikonokat.
Neked mi a véleményed?

Így vagy úgy, az igény nő, a választék egyre szélesebb, a kutyák egyre divatosabbak. Vannak kifejezetten kutyaruhákra szakosodott tervezők és divatmárkák, de nagy nevek is beszálltak a kutyadivat-kereskedelembe. Tetszik vagy nem, a kutyaruhák szezonja beköszöntött.


Roberto Cavalli Pet Collection

A Roberto Cavalli Pet például az első, kifejezetten kis és középtermetű kutyák számára tervezett Cavalli kollekció, amelyet Eva Cavalli állatok iránti rajongása ihletett. A ruhákat a ház szellemével összhangban állatmintás nyomatok jellemzik, amelyek ezúttal „kutyásítva” jelennek meg: a jellegzetes jaguárpöttyök kis kutyatappancsok formájában köszönnek vissza a ruhákon, sőt a béléseken és a pórázokon is.
 

Olyan egyedi és elegáns darabok alkotják a kollekciót, mint a dzsörzé vagy gyapjúpólók, bársony melegítőnadrágok, de megtalálhatók benne a klasszikus pólóruhák, pulóverek és paplankabátok is. Igazi különlegességnek számít a selyemszegélyes fürdőköpeny vagy a nyomott mintás selyemnadrág. A kollekcióhoz tartozik néhány elengedhetetlen kiegészítő is, például a steppelt, selyemszegélyes kutyahordozó táska, a lakkbőrből készült kutyaútlevél-tartó, valamint az állatnyomatokkal díszített bőr nyakörv és póráz. A kollekció a közeljövőben kutyatálakkal, kutyaággyal és ékszerekkel bővül.
A Roberto Cavalli Pet kollekció XS, S és M méretekben kapható, de külön kérésre egy-egy darab nagyobb testű kutyákra is megrendelhető.Gucci

A Gucci már tavaly piacra dobta kutyaszállító táskáit, kalapot és baseballsapkát is, hogy a Nap ne süssön kis barátunk szemébe.
Jaj! Lassan olyan magasságokban járunk, mint Paris Hilton és az ő Tinkerbellje. Divatbolondok a javából...

A Mulberry márka sem maradhatott ki azon divatházak sorából, akik a gazdik különleges igényeit kiszolgálva kutyaruhákat is terveztek, például egy különleges ballonkabátot.

Sőt Ralph Lauren már 2006-ban piacra dobta saját logojával ellátott teniszgalléros pólóit kutyáknak, amelyről egyszerűen nem mondhatja senki, hogy nem cuki.

Ralph Lauren

Christian Audigier, az Ed Hardy márka neves tervezője szintén belevágott a kutyadivatba, és olyan felsőkbe bújtatta rajongóit, amelyek hűen tükrözik megszokott színes stílusát és mintáit.

A Juicy Couture közkedvelt kreációiba együtt öltözhet gazdi és kutyus.


Juicy Couture

A kimondottan kutyákra specializálódott márkák közül az egyik leghíresebb a Little Lily, amely a hollywoodi kutyák krémjét öltözteti. Nemrég Paris Hiltonnal is együttműködtek, aki saját kollekciót tervezett a márkának. Tavaly, 2008-ban pedig Hello Kitty kollekcióval is meglepte hűséges vásárlóit a cég.

Hello Kitty by Little Lily

Egyszerűen nem hiszitek el! Bikinik, farsangi jelmezek, estélyi ruhák, koktélruhák, melltartók, napszemüvegek, esküvői ruhák, ékszerek, mind-mind annak szolgálatában, hogy az ember legjobb barátja még gyönyörűbb – vagy rondább? – legyen...

Miben járnak a ti kutyáitok? Ha küldenétek fotókat, akár hirdethetnénk egy „legjobban öltözött kutya” versenyt!

http://www.glamourdog.com/

http://www.poshpuppyboutique.com/

 

Kapcsolódó képgalériák:

Kutya divat
Ralph Lauren Pet

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés