Kegyetlen románc

A Chanel legújabb kollekciója I. Mária angol királyné korát idézi vissza a késő gótika idejéből. Lagerfeld munkájában ismét nem csalódtunk. A látványos kreációk közt mind a már jól megszokott tweed kosztümök, mind pedig a romantikus elemek egyaránt feltűnnek, így hozva a hamísítatlan Chanel-stílust.

Karl Lagerfeld röviden így jellemezte 2013-as Pre-Fall kollekcióját: „Kegyetlen románc”. A többnyire egész testet beborító öltözetek hűen tükrözik a kor hangulatát. Ezek a ruhák tiszteletet parancsolnak, minden darab igazán méltóságteljes.

 

   

 

   

 

Vastag szövetek, sötét árnyalatok és sok réteg, ez jellemzi a hétköznapi viselet vonalát. A rengeteg skótkockás anyag, a csíkok és egyéb minták pedig már-már bohém hatást keltenek az öltözeteken.

 

 

 

   

 

Az egyszerűbb darabok mellett természetesen az elegancia is feltűnik a kifutón. A csodás kosztümök, kabátok és ruhák visszahozzák az I. Mária korából ismert stílusjegyeket, s egy kis romantikával vegyítik azt.

 

   

 

   

 

A bemutató végén a leglátványosabb darabok vonultak végig. Földig érő kabátok, fodrok, nagyszerű ujj- és gallérmegoldások és aprólékosan kidolgozott részletek. A hófehér ruhák mesterien tükrözik a korabeli viselet és a Chanel ötvöződéséből létrejött nagyvonalú eleganciát.

 

   

 

   

 

Kedvenc tervezőnk ismét olyat alkotott, amit csak ő tud, egy sajátos világot, amibe mindenki szívesen elvágyik.

 

Macovei Kitti

 

Kapcsolódó cikkek:

A kosztümök királynője »

Mindörökké Marilyn, mindörökké Chanel »

Karl Who? »

Chanel Cruise 2013-as reklámkampány a rokokó jegyében »

The Little Black Jacket - A Chanel a legnagyobb sztárokat kérte fel a kis fekete zakónak szentelt kiállításához »

 

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés