Kinek a ruháit gyűjtsük az új évtizedben?

A divat azon szépművészeti ágak közé tartozik, mely már nem csak a mindennapi öltözködésünket befolyásolja, hanem gyűjtőszenvedélyünket is feltüzeli. Ma már múzeumok és magángyűjtemények őrzik azokat a ruhákat és kollekciókat, melyek a legnagyobb hatással bírtak a divat történetében. És most nem az öltözködés évszázadairól beszélünk, hanem az elmúlt 30-40 év alkotásairól.

Manapság már igen komoly anyagi értékkel bír egy haute couture kollekció, amit tulajdonosa akár 10-20 év alatt a legnagyobb tervezők munkáiból állított össze. Amit esetleg néhány évvel ezelőtt még "könnyedén" meg lehetett vásárolni a tervezők üzleteiben, azok ma már gyakran unikumnak számító különlegességek, melyek eredeti áruknak többszörösét is megérik.

Éppen ezért az új évtized jó alkalmat jelent, hogy megnézzük, kinek a ruháit, kiegészítőit lesz érdemes vásárolni, hogy megalapozzunk egy sajátos ruhagyűjteményt. Persze a gyűjtés, ha kortárs, mindig lehet zsákbamacska, hisz ki tudja, hogy ami ma tetszik, az valóban kiállja-e majd az idő próbáját.

1, Shaun Leane ékszerek

Kezdjük a sort egy kiemelkedő ékszertervezővel, aki olyan divattervezők számára készített már ékszereket, mint McQueen vagy Boucheron.
Ékszereit, méltatói szerint, az teszi különlegessé, hogy a természetből meríti minden alkalommal az ihletet és meglepő eleganciával és hűséggel adja vissza azt a kész darabokban.
Leane ékszereire érdemes lesz odafigyelni ebben az évtizedben.

2, a Rodarte 2011-es tavaszi kollekciója

Valerie Steele szerint, aki a Divat Intézet múzeumának kurátora, a Rodarte 2011-es tavaszi kollekciója egy olyan különleges mintával állt elő, mely képes lesz kiállni az idő próbáját. Ugyanis a kínai kerámiák által ihletett kék és fehér mintájú ruhák, a hozzájuk illő cipőkkel már most is úgy festenek, mint amit érdemes megőrizni a jövő nemzedékeinek.


 

3, Garreth Pugh "anyahajó" táskái

Hányszor hallottuk már, hogy a férfiak folyton azon panaszkodnak, hogy túl nagyok a női táskák, miközben a nők úgy érzik, hogy még mindig túl kicsi a táska, amit nap mint nap magukkal cipelnek.
Garreth Pugh háromszög formájú, "anyahajó" méretű táskája minden bizonnyal képes kielégíteni a legkényesebb női igényeket is. Hisz egyszerre képes rengeteg holmit magába foglalni, miközben hordozója büszkén vállalhatja fel a hatalmas és egyben elegáns táskát a mindennapokban.

4, Alexander McQueen

Reméljük, hogy minden olvasónk, aki a divat szeretőjének és ismerőjének vallja magát, már várta, hogy mikor merül fel Alexander McQueen neve. Hisz kétségtelen, hogy a tragikus sorsú tervező a 21. század egyik eddigi legkiemelkedőbb tehetsége volt.
Újfajta látásmódjával, anyaghasználatával... sikeresen újította meg a divatot. McQueen kollekcióit áthatja az egyediség és legfőképp az eredetiség.
Az egyedi McQueen ruhák már biztosan alapdarabokként szerepelnek az egyes divatgyűjteményekben.

5, Chanel

Természetesen a Chanel nem maradhat ki a listánkból. Az évtizedek óta a divatot formáló márka napjainkra összeforrt az elegancia és divat szavakkal.

A klasszikus LBD ma már nem hiányozhat egyetlen nő ruhatárából sem, hisz nincs olyan rendezvény, parti, összejövetel, ahol nagyon mellé lehetne fogni az egy kis feketével.
A Chanel 2011-es újratervezett kis fekete estélyie már szintén biztos, hogy a haute couture gyűjtők egy megbecsült darabja lesz.

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés