Könnyű nőcske, avagy Pretty Woman a gimiben

A Zombieland-ből pottyant Emma Stone-ról az a hír járja, hogy belépett az utcalányok soraiba. Aki pedig itt abbahagyná az olvasást, az másnap hangosbeszélővel hirdetné az igét, miközben hozzátenné, hogy nemi betegségben is szenved a szerencsétlen. Így terjed a pletyka. És pontosan erről és a hazugság kusza hálójáról szól az Emma főszereplésével készült legújabb tinifilm.

Van valami, ami minden tinédzser lány életében kulcsfontosságú. Ezzel együtt pedig minden tiniknek szóló produkció középpontját képezi, persze csak azután, hogy a menő srác rátalál az ügyefogyott főhősnőre. Ez a valami nem más, mint a hírnév, és mi alapozná meg jobban a felhajtást, mint mikor kiderül a túlzott szájmenésben szenvedő Olive-ról (Emma Stone), hogy pénzért nyújt örömöket a gimiben.

Jane Austen fejében valószínűleg nem pont így jelent meg regénye, melynek főszereplőjét, Emmát helyezték a készítők modern világunkba. A fiatalság azóta egy csöppet megváltozott. Az egész egy ártatlan füllentéssel kezdődik. Olive a korához képest szellemileg túlérett tinilány agysejtmentes barátnője nyaggatására azt mondja, hogy lefeküdt egy főiskolás sráccal. Majd mit tesz isten, az egyik wc-fülkéből kilép a suli eretnekeit üldöző szőke ciklon (Amanda Bynes), aki meghallja a beszélgetést.

Innentől kezdve elszabadul a pokol és Olive-ból két perc alatt erkölcstelen lotyó lesz. Legalábbis mindenki ezt hiszi, a lány ugyanis a gimi pancsereinek segít azzal, hogy azt hazudja, lefeküdt velük. Persze az elején mindez csak játék, és a megbélyegzett élvezi az őt körülvevő felhajtást, egy idő után azonban komolyra fordulnak a pletykák, Olive-ból pedig hirtelen klamídiás kurtizán lesz.

És hogy mi hiányzik még egy ilyen filmből? Naná, hogy az iskola jóképű szívtiprója, aki nem más mint a Gossip Girl brooklyni szegény legénye, a Dan Hamphryt játszó Penn Badgley. És ha már a nagy neveknél tartunk, a filmben tiszteletét teszi Lisa Kudrov is egy kisebb szerep erejéig, de Emma Stone alakítása felülmúlhatatlan.

A story nem túl fordulatos, és akit érdekel a film, annak nem ajánlom az előzetest, mert majdnem minden poént lelőnek benne. Hozzátenném, hogy nincs olyan kamasz a földön, aki ennyi idősen így beszélne, mint túlérett szereplőink. Végül meg kell mondjam, egy újabb elcsépelt poénokkal és közhelyekkel teli bugyuta zagyvaságot vártam,  miközben nagyon kellemes csalódás ért, a produkció ugyanis egy nagyon jól sikerült vígjáték. Bizonyíték erre, hogy azóta se tudom abbahagyni a Pocketful of sunshine című szám hallgatását! Ha megnézitek a filmet, meglátjátok, miért!

Képek Forrása: sonypictures.com

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés