Korai évek – Kate Moss

Bizony, az angol topmodell nem szorult rá mindig retusálásra. A 90-es évek elején Kate Mossnak elég volt egy röpke pillanat ahhoz, hogy világot hódítson. Sminkelés közben, bemutató előtt, castingon vagy a repülőn ülve ő rögtön a legtökéletesebb fotót produkálta. Ebben természetesen társra is talált Mario Testino fényképész személyében.A mindössze 169 cm magas Kate egyértelműen nem a termetével nyerte el a szakma elismerését. A – modell körökben - törpillának számító Ms. Moss fotogénsége jóval felülmúlja kolléganői óriás testmagasságait. Élő példa, hogy nemcsak a magas emberek lehetnek topmodellek, viszont nem lehet mindenki Kate Moss!

A korai években a hírnév és közszeretet felé haladó Kate szinte sokkolta a közönséget ámulatba ejtő fotóival. Ráadásul minden cicoma, műterem, beállítások és fények nélkül volt képes olyat alkotni, amit más akár egy profi csapattal sem tud létrehozni. A fiatal, egyedi és tökéletes Kate természetesen ebben társra is talált egy neves fotós személyében.

Mario Testino sorozata hamar bejárta a világot, Kate pedig egyre feljebb lépett a ranglistán. Rövid időn belül a legkeresettebb topmodell lett. A brazil származású Mario gépe elé állni sem volt egyszerű, mivel a nagyhírű fényképész sem fotózott bárkit.
Ha valaki ismeri Hugh Hefner történetét, megérti Mario és Kate kapcsolatát. Hogy világossá váljon a sztori, a férfimagazin tulajdonosa Marily Monroe-t szinte a Playboy múzsájának tartotta, minden modellben – és persze barátnőben – a szőke ciklont kereste. Mario valahogy így tekint Kate-re.

Kate Moss a divatvilág ikonja és alappillére, nem csoda, ha drog- és alkoholproblémái ellenére még mindig képes a csúcson lenni. Ezeket a fotókat elnézve érthető, hogy a legnagyobb divatcégek szinte könyörögnek érte. Mára viszont a modellszakmából egyre inkább kiöregedő Kate az egyik olyan modell, akit a legtöbbet kell, hogy retusálják. Egy angol hír szerint Ms. Moss már fontolgatja, hogy visszavonul és inkább üzletasszonyként él tovább.

Címkék: , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés