Kösd fel a hajad!

A nyári kánikulában az ember lánya iszonyúan szenved – na nem attól, hogy a medence mellett, koktélokat iszogatva a meztelen felsőtestű vízimentőket kell nézegetnie - hanem attól, hogy az amúgy is 30 fokos hőséget még elviselhetetlenebbé teszi a vállára omló hajzuhataga. Hogy mit tehetünk ellene? Mi sem egyszerűbb ennél – copfoljunk!

Egy copf, két copf, magas copf, alacsony copf, féloldalas copf, egyenes copf, hullámos copf…akkora a választék, hogy szinte lehetetlen eligazodni. Hogy sikerülhet mégis? A divat.hu segítségével megtudhatjátok, hogy milyen arcformához milyen copf áll a legjobban – és azt is, hogy hogyan kell elkészíteni.

Ovális arcforma

Ha ovális arccal rendelkezel, mázlid van, mert mindegyik hajtípus jól áll – az egyenestől a hullámoson át a teljesen göndörig. Ugyanez a helyzet a copfokkal is. Mindegy, hogy egyszerűen hátrafogod vagy néhány tincset rendezetlenül az arcod körül hagysz, nem igazán tudsz hibázni. Egyedül akkor kell vigyáznod, ha hangsúlyos választékot készítesz: inkább oldalt válaszd el, ne középen, így nem nyújtod meg túlságosan az arcodat. Az ovális arcformához leginkább az oldalcopfokat ajánljuk, amit Te is egyszerűen elkészíthetsz.

A legjobban hullámos hajjal néz ki, de jól mutat egyenessel is. Kicsit tupírozd fel a hajtöveket mindenhol, majd egy laza mozdulattal, vigyázva, hogy ne lapítsd le újra, fogd össze az arcod egyik oldalánál. A hajad színéhez hasonló, vékony hajgumival fogd össze, akár rá is tekerhetsz egy tincset, amit aztán hajtűvel rögzítesz a tarkódhoz. Amúgy is szükséged lesz néhány hullámcsatra, hogy a copfból megszökő szálakat a tarkódhoz tűzd. Néhány arcod körüli tincset hagyhatsz szabadon lengedezni, ettől szélfúttább, spontánabb hatást érsz el. Ha elegáns szeretnél lenni, tűzz a hajgumidhoz egy csillogó brosst, és máris feldobtad a frizurádat.

Kerek arcforma

A kerek arcúak a frufrut egész nyugodtan elfelejthetik, az ugyanis még inkább szélesíti az arcukat. A legjobban a szorosan hátrafogott, egyenes copfok állnak nekik. Ennek egy bulisabb változata a fejtetőn tupírozott copf, ami pár perc alatt elkészül és egy hosszúkás, nagyobb fülbevalóval remekül mutat a kerek arcformán. Itt is tupírozással kezdjük, de külön összefogunk a fejtetőn egy vastagabb tincset, amit aztán külön többet tupírozunk, mint a haj többi részét. Ezt a tincset kicsit megemeljük, és a fejünk tetejéhez tűzzük. A hajunk többi részét összefogjuk és egy hajszínünkhöz passzoló gumival összekötjük. A rakoncátlan szálakat hajtűvel a többihez rögzítjük és az egészet lefújjuk hajlakkal. Indulhat is a buli!

Szögletes arcforma

Azoknak, akiknek kicsit szögletesebb az arcuk, mindenképp a lazán hátrafogott copfok állnak jól, azok közül is a frufru nélküliek. A legjobb, ha a fej tetején kicsit megemeljük a hajat, ezúttal nem tupírral, csak egy kis hajtőre fújható volumennövelő hajlakkal. Ezt a frizurát igen egyszerű elkészíteni: hajtsátok előre a fejeteket, fogjátok össze a hajatokat egy hajgumival, majd egyenesedjetek fel, és fújjátok le bőven hajlakkal az egészet.

Szív alakú arcforma

Nekik igazán jól áll a frufru, vétek lenne nem ilyen copfot ajánlanunk nekik. Az oldalra fésült frufru igazán divatos, és nagyon energikus, mutatós copfokat lehet kreálni vele. Csak a hátulsó tincseket fogjuk össze egy szorosabb gumival, hogy aztán jól összeszoríthassuk a fejbőrhöz közel a hajszálakat, ezzel kicsit megemelve a copfot és a fejtetőn lévő hajat. A frufrunkat kicsit borzoljuk össze, fújjuk le hajlakkal, hogy megmaradjon a tartása, és ne zsírosodjon olyan könnyen. Ehhez a hajhoz fontos, hogy a homlokunkat púderezzük be –a frufru ugyanis nagyon könnyen bezsírosodhat, és úgy már nem mutat sehogyan, sőt, rossz ránézni. A fülünk környékén is kihagyhatunk pár kósza tincset, hogy rendezetlenebbnek, szélfúttábbnak tűnjön frizuránk.Szóval: copfoljunk, vagy ne copfoljunk? Mindenképp ajánlatos ebben a hőségben felkötni a hajunkat, akkor pedig miért ne a most egyre divatosabb lófarkakkal tegyük? Mindenki válogathat kedvére a legújabb fazonok közül, azonban egyre figyelnünk kell: hagyjuk el a hatalmas, nyolcvanas éveket idéző hajgumikat, mert nagyon csúnyán mutatnak a fejtetőn és elterelik a figyelmet az igazi lényegről: a szép, ápolt, fényes hajról, hiszen a copf is csak így mutat igazán jól.

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés