Koszos modell mocskosul drága göncökben

A francia Vogue márciusi számának egyik alap témája a harc és háború lett. Ebből kifolyólag a modellt összepiszkolva méregdrága Balmain ruhákba öltöztették és kapták lencsevégre. Hol itt a hiba? Szerintünk sehol. Tökéletes ötlet, a megvalósítás is csillagos ötös. Csak kérdés, van-e olyan hadsereg, aki képes lenne ezt bevállalni? Kissé szürreális gondolat. Erről szól a Vogue!

Szerintünk ezeket a képeket akár maga Rambó is megirigyelhetné. Pont az Ő ízlésének felel meg ez a stílus: kendővel bekötött fej, sebek tömkelege, rengeteg kosz - főleg sár az arcon-, és persze a kihagyhatatlan szakadt öltözet. Tiszta vietnámi háború feeling, egy kevés Mad Max érzéssel körítve.
A francia Vogue tulajdonképpen az Éli könyve című jövőben játszódó filmre apellált. Noha a háborút nevezte meg alapvető témájának, mégis sokban hasonlítanak ezek a ruhák a moziban látható jelmezekre. (Kivéve azokat, amiket Denzel Washington visel.) Természetesen nem meglepő, ha egy mostanában piacra dobott filmhez készítenek a divatban is valamilyen hasonló képsorozatot vagy akár kollekciót. Az Avatar például rengeteg tervezőt ihletett meg. Ez tiszta marketing.A fotósorozaton egyetlen modell tűnik fel, Iselin Steiro. A norvég származású hölgy egyik jellegzetessége, hogy kórósan sovány. Meglehet, ezzel is a háború okozta szenvedéseket, köztük az éhezést akarták kifejezni és annak a következményeit. A fényképész ezúttal a híres divatfotós, David Sims lett, kinek a kezéhez már jó pár híres alkotás tapad.
Iselin által viselt ruhák nagy része a Balmain tavaszi-nyári kollekciójának a darabja. Egyik nagy kedvencem, a több mint 11 milliót kóstáló krokodilbőr dzseki is köztük van. Ahogy természetesen sok más kreációja a francia divatháznak.Nekünk tetszik ez a képsorozat, a szürreális gondolatok ellenére is. Meglehet, annál inkább, hozzám ugyanis mindig is közel álltak a valóságon túli megoldások. Te miként látod mindezt?Címkék: , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés