Kötelező a retus?

Valljuk be, igenis szükségünk van rá. Az egyik nap nézegettem egy újságot, amikor is megláttam egy képet, ami láthatólag nem volt retusálva. Egyik magyar híresség mutogatta magát a tengerparton és a képszerkesztők nem voltak oly figyelmesek, hogy kijavítsák a testén levő - elég nagy - hibákat. Titeket idegesít a retus vagy megkövetelitek, hogy akit magazinba fotóznak, makulátlan legyen?

Az utóbbi időben terjed a retusálatlan hírességekről készült fotók divatja. Nemcsak a lesifotókra gondolok, egyre több sztár szereti magát fotóztatni úgy, ahogy a természet teremtette, mindenféle elektronikus szépítészet nélkül. Vannak, akiknek jól áll ez a természetesség, de a legtöbbnél bizony felsikítunk: ezt miért hagyta?

Britney botrányos korszaka után mint rózsaszín szépség állt a kamerák elé. Az erős kontrasztot nem nagyon szerettem, de az biztos, hogy a retusált és a természetes kép között elég kis különbség van. A Candies márka részére készített képeken Britney előnyös pózt választott és bátran vállalhatja testét!

 

Jessica Simpson legutóbb a Marie Claire címlapján mutatta meg igazi arcát. A szeplőkkel borított lány engem egyáltalán nem emlékeztet arra a lányra, akit a színpadon ismertünk meg, de mindenesetre ez az oldala jobban tetszik, mint a popdíva.

 

Kim Kardashian nekem ezen a képen talán szebb, mint az összes eddig látott szétretusált sztárfotón! Ha megnézzük a Harper's Bazaar képeit, amin Kim teljesen meztelenül pózol a kamera előtt, megint más arcát láthatjuk. Gömbölyű formák, telt csípő... ugye, hogy kezdjük megkedvelni a divatikont?!

 


 

Holly Madison, a Playboy Villa exüdvöskéje is retus nélkül pózolt a Life&Style Magazinnak. A 'Nekem is van narancsbőröm és akkor?' című cikk rávilágít arra, hogy senki sem tökéletes, még a Playboy-nyuszik sem! A mostanában egyre gömbölyűbb modell talán rájött, hogy nem minden egy tökéletes fénykép?

 

A cikk végén nem tudok nagy igazságokat mondani, egyik oldalra sem állok, hiszen a természetesség hirdetése egyre elterjedtebb, de a magazinok bizony megkövetelik a tökéletességet, és ha ez máshogy nem megy, akkor sajnos a retushoz kell nyúlniuk. Ti mit gondoltok erről? Természetes vagy tökéletes?

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés