Kreatív kontúrok

A szemkontúr ceruza a fegyverarzenálunk egyik legfőbb darabja, mikor lelkünk tükreinek szépségét szeretnénk kiemelni.

Tudjuk jól, hogy drámai hatást éppúgy elérhetünk a segítségével, mint hétköznap is vállalható sminket. Csakhogy már unjuk, hogy mindig ugyanúgy húzzuk ki a szemünket?

Íme néhány otthon is könnyedén megvalósítható szemceruza trükk, mellyel új magaslatokba helyezhetjük a smink művészetünket.

Fent és lent

 

Ki mondta, hogy a szem felső és alsó részét ugyanazzal a színnel húzhatjuk ki? Senki, ugye? Akkor próbáljuk ki, milyen, ha két különböző színnel hangsúlyozzuk a szem felső és alsó részét! Elkél némi kísérletezgetés, mire megtaláljuk azokat az árnyalatokat melyek egymással, és az íriszünkkel is harmonizálnak, ám ha nem adjuk fel, akkor igazán üde, ám hétköznap is vállalható sminket készíthetünk magunknak.

Dupla vonal

 

Itt is két különböző színű szemceruza az alap, az egyik legyen például fekete, a másik pedig egy színes. Először a feketével húzzuk ki a szemet, mintegy ezzel téve meghatározottá. Ezután a másik ceruzával rajzoljunk egy vonalat, mely pontosan követi az elsőt, e legjobb, ha először kipontozzuk, és majd csak ezután „vonalazunk”.

Nem kívül - belül

 

A klasszikus módszer a szem külső sarkának a kihangsúlyozása. Fordítsuk meg a műveletet, és a belső sarkot rajzoljuk meg, a külsőt ne kontúrozzuk. Nem feltétlenül kell ragaszkodunk a feketéhez, más árnyalatokat is használhatunk, hogy még izgalmasabbá tegyük a megjelenésünket.

Van? Nincs?

 

Még akkor is szépen kiemeli a szemet, ha csak halvány, leheletfinom vonalat húzunk vele. Így tulajdonképpen a külső szemlélők észre se veszik a kontúrt, pedig ott van, és diszkréten teszi elbűvölővé a tekintetünket.

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés