Kreativitás és egzotikum

Az újrahasznosítás virágkorát éli napjainkban mind a divat mind pedig a design területén. De van egy brazil testvérpár, akiket már a ’80-as években elkezdtek foglalkoztatni ez a téma és otthoni garázsukban az ott kallódó tárgyakból szoborszerű alkotásokat készítettek. Egyedi stílusuk már ekkor kialakult és 1983-ban Estudio Campana Brasil néven megalapították design stúdiójukat.

A Campana fivérek elsőként törtek be a piacra dél-amerikai tervezőként sajátos design szemléletükkel. 1998-ban figyelt fel rájuk a szakma, ettől kezdve pedig egymást követték a felkérések és az elismerések. 2008-ban és az idén, 2012-ben is elnyerték a Designer of the Year díjat.

 

   

 

   

 

Egyik első és egyben leghíresebb bútoruk, a Vermelha fotel 500 méter hússzú kötélből készült, aminek kaotikusan kígyózó sokasága szinte életre kel. Minden alkotásukban felfedezhető a pezsgés, a szabad gondolkodás, a színek kavalkádja, a dél-amerikai kultúra jelenléte. A tervezőpáros szerint: „A jövő designereinek hivatkozásai mindenkor a saját kulturális hátországukból kell erednie. Annak tradíciói, színei, története kölcsönzi termékeik autentikus eredetiségét, amelyek így nem a divattól vagy globális trendektől függenek”.

 

   

 

   

 

Kreativitás és spontaneitás jellemzi bútoraikat. A különböző tárgyakhoz új értelmet és funkciót párosítanak és egy kis humorral fűszerezik azt. Alkotásaik nagyon aktuálisak és egyben időtállóak is.

 

   

 

   

 

Design szemléletük egyedisége és újító szándéka sokszor a feje tetejére állítja a világot, de persze csak a maga szerethető módján.

Macovei Kitti

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés