Kritikus tömeg

Az idei vörös szőnyeges események következő állomása a Critics' Choice Awards, melyen a divatvilág szokásához híven nem a jelöltek névsorával, hanem az estélyen viselt ruhakölteményekkel van elfoglalva. A szóban forgó gála érdekessége, hogy a résztvevő hírességek vagy csodásan festettek, vagy az előnytelen szabások és fölöslegesen kivillanó részletek hibájába estek – átmenetet a két kategória között nem láttunk. Cikkünk így első sorban a “pro“, zárásként pedig a “kontra“ szetteket gyűjti egybe, számszerűsített helyezések nélkül, a végén némi kritikával – a név kötelez alapon.

 

 

Elsőként Jennifer Lawrence és Emmy Rossum ruháját érdemes méltatnunk, hiszen mind – az amúgy legjobb színésznő kategóriában jelölt – Lawrence kisasszony, az éjfekete Prabal Gurung kreációjában mind pedig a szintén feltörekvő tehetség, Emmy Russum az acélkék Carolina Herrera estélyiben remekül mutatott.

 

 

 

Az élénk színű darabokat viselő hírességek közül a választásunk egyértelműnek bizonyult; a kedvenceink Helen Hunt földig érő, csipkebetétes Philip Armstrong kreációja, Sally Field végtelenül egyszerű, ám nagyszerű, fekete kiegészítőkkel tarkított ruhája és Amanda Seyfried Marios Schwab tengerkék – fekete, izgalmas szabású remeke.

 

   

 

   

 

Egyik kedvenc színésznőnk, a bájos Marion Cotillard szokásához híven egy kevéssé sem unalmas darabban jelent meg; Zuhair Murad Couture ruhája ugyan a népi romantikát idézi, ám ezzel együtt lett az egyik favoritunk!

 

 

A fémes ezüst csillogású Oscar de la Renta ruhát választó – az este folyamán több kategóriában is jelölt – Anne Hathaway, illetve a fehér, gyöngyökkel kirakott, Hollywood klasszikus éráját idéző Miu Miu szettel vörös szőnyegre vonult Emily Blunt is listánk “pro“ részlegét erősíti.

 

 

 

 

A tízes listánkat két úriemberrel zárjuk; a “best dressed men“ kategóriánk egyik győztese Henry Cavill, másik az örök kedvencünk, a sármos Bradley Cooper. Mindketten Tom Ford szettet választottak az estélyre, a mi legnagyobb megelégedésünkre!

 

   

 

Végül de nem utolsó sorban említést kell tennünk a félresikerült választásokról. Elnézve a fotókat néhány jó tanács jut eszünkbe, úgy mint: ha egy rózsaszín festékkel teli vödröt látunk felénk zuhanni; lépjünk kicsit odébb, illetve amennyiben telt, nőies idomokkal rendelkezünk, ne válasszunk olyan ruhát, ami előnytelen szabása miatt egyszerre lapít le és – nem kellő helyeken – domborít ki. Elle Fanninget szeretnénk megkérni, hogy szolgáltassa vissza a nagycsoport asztalára az abroszt, Famke Janssent pedig arra, hogy ne tévessze össze a rojtosra szabott drapériát az estélyi ruhájával és öltözzön fel. 

 

   

 

   

 

Szabó Lili

 

Kapcsolódó cikkek:

Vörös szőnyeg - fekete leves! »

Aranyoskák »

2012 legszebb ruhái  »

Zuhair Murad, a hírességek kedvence »

Amire a sztárok sem büszkék »

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés