Lagerfeld vintage-ban utazik!

Tagadhatatlan, hogy a Chanel show a Párizsi Couture Hét legjobban várt eseménye, és ezúttal sem csalódtak az érdeklődők, hiszen Lagerfeld szó szerint nagyot villantott vintage ihletésű őszi-téli kollekciójával.

Az ötvenes-hatvanas éveket idéző darabok ugyanis nem nélkülözték a korszakra jellemző selymes csillogást, amit a modernitás jegyében egyes darabokon metálosra vadított a mester. Persze, nem csak a divat szempontjából volt jelentős esemény a bemutató, hiszen számos híresség is tiszteletét tette. Ott volt Anna Wintour, aki Lagerfeld közeli barátja, ezenkívül tiszteletét tette Alexa Chung, Diane Kruger, Sofia Coppola, Celence Poesy és Milla Jovovich is – hogy csak néhányat említsünk az illusztris névsorból.


Lagerfeld, aki 1983 óta tervez a Chanelnak, ezzel a dobásával is bebizonyította, hogy még mindig ő diktál. A kollekciónak ugyanis külön érdekessége, hogy a klasszikus Chanel darabokra reflektál úgy, hogy abszolút a 21. századra adaptálja azokat. A kollekció fő jellemzője a csillámló selyem tweed kosztüm, ami ebben a kontextusban kizárólag szoknyával képzelhető el, bár Lagerfeld megkockáztatott egy-két nadrágos összeállítást is, hogy tovább fokozza a hangulatot. Elbűvölő darab például az a halványrózsaszín, duplagombolású, A-vonalú kosztüm, mely mintha Jackie Kennedy gardróbjából lépett volna elő.


Sokan úgy vélték, hogy Lagerfeld már kihasználta a márka védjegyét jelentő fekete-fehér szettekben rejlő összes lehetőséget, a tervező azonban bebizonyította, hogy ezen a téren is képes újat mutatni. A 80-as éveket idéző sorozatával ugyanis – némi képzavarral élve - ismét új színt vitt a fekete-fehérbe. A fekete-fehér-szürke kockás darabokat ugyanis a 80-as évek jellegzetes vonalvezetésének megfelelően határozott vállak és lefelé keskenyedő kontúr jellemzi, mégis nőiesen lágy összhatást kelt Lagerfeld értelmezésében. Szintén figyelemreméltó darab az a rózsaszín tüllel megbolondított ruha, mely a 20-as évek ejtett vállú fazonját teremti újra.


Mivel változatlanul Lagerfeld diktál, úgy tűnik, érdemes néhány vintage-darabot beszerezni az őszi-téli szezonra is.

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés