Lakatos Márk trendet rak a szekrényedben! (Videó)

Frissítsd fel ruhatáradat szivárványszínekkel!

Bizony, bizony, tavasszal nemcsak a természet, hanem mi is szeretünk picit megújulni. Ha úrrá lett rajtad a tavaszi fáradtság, vidám színekkel feldobhatod a kedved, és örömmel tölthet el az is, hogy nem kell végre több réteg ruhát magadra cibálnod. Ahogy az első napsugár beragyogja az üzletek kirakatait, a te szemed is felcsillan?
Akkor jól figyelj, mert az Arena Plaza divathetein március 27. és 29., illetve április 3. és 5. között nagyszabású divatbemutatók segítségével kaphatsz ízelítőt számos üzlet tavaszi-nyári kollekciójából, ezáltal ötleteket is meríthetsz, hogy tovább fejleszd stílusérzékedet!
A divatbemutatókat ezúttal is az exmodell Lukács Gabi, és Lakatos Márk stylist neve fémjelzi, akik a fiatalos és vérpezsdítő hangulatú táncos show-elemek mellett az idei trendek bemutatását is garantálják, különböző stílusokon keresztül.
A Pull&Bear, a Bershka, az Oysho és a Stradivarius spanyol márkák magyarországi történetükben először mutatkoztak be a kifutón tavaszi-nyári kollekciójukkal március 27-én, pénteken. A programsorozatot a „Trendspotting válság idején” elnevezésű szakmai beszélgetés nyitotta meg, amelynek keretében Lakatos Márk és beszélgetőpartnerei (Lilu, az RTL Klub műsorvezetője, Szabó Patrícia, a Cosmopolitan főszerkesztője, Fabricius Gábor, a Republic of Art kreatív igazgatója, és Réz András, esztéta) folytattak kötetlen csevejt divatról, trendekről, és természetesen a divat világába is beférkőző gazdasági válságról.
A nagy kérdés, hogy mit viselünk majd tavasszal, illetve nyáron, nem maradt megválaszolatlanul. Lehet vitatkozni arról, hogy a válság hatásának tudható be, vagy ismét a nosztalgia ihlette meg a tervezőket, de tény és való, hogy a sziluettek leginkább derékhangsúlyosak, mely a farmerokra, szoknyákra, és különböző anyagú nadrágokra egyaránt jellemző. Ha nincs titkolni való úszógumid, vékony övekkel még látványosabbá teheted ezt a fazont. Idén új időutazót köszönthetünk körünkben a kőmosott farmer személyében, egyenesen a '80-as és '90-es évekből! A foltosan, márványosan koptatott stílus nemcsak nadrágokon hódít, hanem dzsekiken, táskákon egyaránt. Persze, a hagyományos sötét- és világoskék farmer sem tűnik el az üzletek polcairól, sőt a színes változataikat is megtalálod. A szakadt, koszos hatású fazontól sem búcsúzunk még, ami a farmerokat illeti, és szűk nadrágjaid mellé nem árt beszerezned egy-két trapézszárút is, ha a vagány lazaságra szavazol. Ha már farmeros vagy, hordj mellé pop-art stílusú pólókat és táskákat! Romantikus lelkületűeknek idén a pasztellszínek kedveznek, mint például a púderes rózsaszín, és persze a könnyed, szélben libbenő anyagok, mint a muszlin, a selyem és a szatén. A szoknyák hossza változatos, a minitől egészen a maxiruháig válogathatsz alkatodhoz illően!


Bizony, ha lassan is, de araszolunk a nyár felé, és közeledünk a fesztiválok szezonjához, tehát készülj fel te is valami vagány szereléssel! Az indián és cowboy stílussal utcán és koncerten egyaránt felkeltheted mások figyelmét! Nem kell hozzá más, mint egy kockás ing, rojtos póló, vagy mini bőrmellény, ami mellé mokaszin dukál. Klasszikusoknak idén is marad a matróz stílus, egy kis extrával kiegészítve, hogy a kék-fehér és piros-fehér összeállítás ne tűnjön unalmasnak. Arany kiegészítőkkel megtörheted az egyhangúságát!
Az anyagminták terén észlelhető a legnagyobb változatosság! A mini és maxiruhákon absztrakt, geometrikus, és virágminták keverednek a szivárvány minden színében, akár egy festővásznon. A trópusi hangulatot tekeredő indák és levélminták garantálják.  A tavalyi minták is fellelhetők a nagy kedvencek között, mint a kockás, csíkos és pöttyös. Az apró és nagy mintás, lenge anyagú blúzok most főszerepet kapnak, bármilyen is legyen a stílusod. Hordhatod akár farmerral, akár szoknyával, de éppúgy megfér a bőrdzsekivel a vagány stílus nevében, mint egy farmermellénnyel és trapéznadrággal a hippi stílust megidézve.

Lakatos Márk véleménye szerint az idei trendek nem mutatnak fel semmi újat, minden a stíluson múlik, hogy hogyan válogatjuk össze az egyes darabokat, és miként viseljük azt! Ami igazán meglepő idén, az a cipőtrend. Némelyik elképesztően hordhatatlannak tűnik, de elnézzük ezt a kis hibát, hiszen emellett rendkívül fantáziadús és kreatív formatervezéssel találkozhatunk.
Míg Márknak a különféle módon összeválogatott tavaszi-nyári kollekciót köszönhettük, Lukács Gabi a hangulatunkba csempészett egy kis tavaszt, hiszen vezetésével idén is egy lendületes tánc-show adott keretet a divatbemutatóknak. Karsai Zita és tánckara ügyesen lavíroztak a különböző zenei- és táncstílusok között, fergeteges előadásuk pedig jól szimbolizálta, hogy az idei divatban épp úgy megfér egymás mellett a múltat idéző és a modern, valamint a klasszikus és az extrém, ahogy a táncban és a zenében!
Az Arena Plaza nyereményjátékokkal teszi még izgalmasabbá a tavaszi divatbemutatók két hetét: ha szerencsés vagy, akár egy ruhákkal és kiegészítőkkel teli ruhásszekrényt is nyerhetsz, vagy egy komplett „Átváltoztatunk!” styling programon vehetsz részt Lakatos Márk szakértői segítségével, de kisebb nyeremények is várnak rád március 27. és április 5. között.

További divatbemutatók:

Április 3. péntek
16.00: Gas, Tezenis, Benetton, Marks&Spencer, Puma, Springfield
17.00: Stradivarius, Oysho, Pull&Bear, Bershka
18.00: Pepe Jeans, C&A, Palmers, Pimkie, Peek&Cloppenburg
Április 4. szombat
11.00, 15.00: Gas, Tezenis, Benetton, Marks&Spencer, Puma, Springfield
12.00, 16.00: Stradivarius, Oysho, Pull&Bear, Bershka
13.00, 17.00: Pepe Jeans, C&A, Palmers, Pimkie, Peek&Cloppenburg
Április 5. vasárnap
11.00, 15.00: Gas, Tezenis, Benetton, Marks&Spencer, Puma, Springfield
12.00, 16.00: Stradivarius, Oysho, Pull&Bear, Bershka
13.00, 17.00: Pepe Jeans, C&A, Palmers, Pimkie, Peek&Cloppenburg


Kapcsolódó cikkek:
Kikelet az üzletekben »
Még mindig a kikelet  »
Designers’ Lounge (Videó) »
Középpontban a nő! »
Retro divatparádé és farsangi mulatság (videó) »
Kedvencek a kifutón »
Maxiruhák és szűk nadrágok »
Aki mer, az nyer 1. rész »
Aki mer, az nyer 2. rész »
Aki mer, az nyer 3. rész »
Aki mer, az nyer 4. rész »
Aki mer, az nyer 5. rész »HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés