Légy szőke – de gondold át előtte!

Persze a szőke haj mindig, minden formában divatos, divatos volt és divatos lesz. Ez a hajszín nemcsak kiemel a tömegből, de azért árnyoldalai is vannak. Mi most bemutatjuk mindkettőt!

Első és legfontosabb: Menekülj a sztereotípiák elől! Attól még, hogy szőke vagy, nem vagy buta – bár ez az állítás a fekete és barna plázacicák megjelenésével értelmét is vesztette. Tehát lehet, hogy meg kell hallgatnod egy pár szőke nőkkel kapcsolatos viccet, de a szuper hajad miatt megéri, nem?

 

A festés után törekedned kell arra, hogy a szőke ne veszítsen ragyogásából. Ehhez használhatsz színtartó sampont, balzsamot, vagy hajspray-t. Ha rászánsz egy kis időt, a hajad újra a régi fényében ragyoghat!

 

Természetesen egy fekete hajból nem lehet egy lépésben szőkét festeni, ezért mindenképpen mérlegelned kell, hogy nekivágsz-e a procedúrának és 2, vagy esetleg több lépésben szőkítteted ki a hajad!

A hajszín váltásával sminket is kell cserélned, hiszen ami például egy barna hajú lánynak jól áll, az nem biztos, hogy jól mutat egy platinaszőkén. Keress fel egy sminkmestert vagy egyszerűen kérd az üzletben az eladók segítségét, és így gyorsan menni fog a csere!

 

Találd meg a megfelelő színárnyalatot! Mint a legtöbb hajszínnek, a szőkének is millió árnyalata létezik. Tehát amikor elmész a fodrászodhoz, ne csak egyszerűen azt mondd, hogy szőke szeretnél lenni, hanem pontosan tudd, hogy mennyire akarsz szőke lenni. A világostól egészen a mélyebb árnyalatokig válogathatsz. A legegyszerűbb, ha újságokból kivágod azokat az árnyalatokat, amelyek tetszenek, így lényegesen megkönnyíted a fodrászod dolgát!

 

Azzal, hogy szőkére festeted a hajad, számolnod kell azzal is, hogy rengeteg ammóniát viszel be a szervezetedbe. A hajadnál fontos szempont lesz a kondícionálás, ezért elsősorban szulfátmentes sampont válassz és néha örvendeztesd meg a hajad egy kis pakolással is!

 

Ha szőke hajszínt választasz, számolnod kell azzal is, hogy 4-12 hetente festetni kell, mert egy lenövés bizony nem igazán trendi.

Ha tényleg elhatároztad, hogy a tavasznak egy új hajszínnel vágsz neki és választásod a szőkére esett, akkor ne habozz! Nagy levegő és irány a fodrász!

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés