Lépj be te is Allanah csodaországába!

Sokat tanakodtam, hogy bemutassak-e nektek egy fantasztikus, ámde nagyon különc divattervezőt, aki már hosszú ideje varázsolja el az ausztrál nőket különleges, mesebeli ruháival, melyek épp úgy néznek ki, mintha meseország csodálatos világából csöppentek volna közénk. Ez a tervezőnő nem más, mint az ausztrál származású Alannah Hill, aki idén igazán álomszerű és gyönyörű kollekciót tervezett számunkra.

Alannah Hill kicsiny hazánkban kevésbé ismert, mint a világ többi részén, ennek ellenére nem mehetünk el szó nélkül a 2009-es őszi/téli kollekciója mellett. Ruhái által belekóstolhatunk a tasmaniai születésű hölgy életébe, vágyaiba, álmaiba.  A divatdiktátor elmondása szerint az igazi Allanah-lány szexi, csábító, ugyanakkor szelíd és bájos. Idei összeállítása nem épp a rideg telet idézi fel bennünk, a színek élénkek és ragyogóak. Minden darabba belecsempésztem egy kis csillogást, mintha hópihék olvadnának el rajtuk, imádom a telet és a hóesést – mondta Allanah a kollekció kampányfotózása során.


Legfőbb inspirációt a romantika buja világából tud meríteni, a virágos, parfümmel teli, erotikával túlfűtött termekből. A tervezőnő szerint a romantikus lányok egyszerűen imádni fogják a ruhákat, melyek gazdagon díszítettek arannyal és ezüsttel, mindemellett mindegyik darabon megtalálható egy virág, vagy masni. A nadrágot megpróbálta kiszorítani a kollekciójából, helyette vastagabb anyagokat használt a ruhák és szoknyák elkészítésénél, mint a gyapjú, vagy jacquard. A kollekció színekben igazán gazdag, a nedvdús cseresznye színe a domináns, de az édes rózsaszínen át, a lila árnyalatain keresztül, a feketéig minden megtalálható. Hill kisasszony azonban gondolt a letisztul formákat és színeket szerető vásárlóira is, a színpompás ruhák mellett néhány fekete színt is felfedezhetünk, melyeket Allanah kedvenc színével, a babarózsaszínnel kombinált. Úgy véli, így a téli séták sem lesznek már annyira egyhangúak és szürkék.


Egy érdekesség Allanah-ról, miszerint valaki halálosan megfenyegette őt a híres állatvédő egyesület, a PETA nevében. A szervezet tagjai tagadják, hogy valóban ők küldték a levelet, de tény, hogy ellenzik Alannah egy-két új kreációját, melyeknél valódi nyúlszőrmét használt fel. A műszőrmét mi is jobban preferáljuk, de Allanah ruháiért máris rajongunk.


Kapcsolódó cikkek:

Az új Jackie kollekció »
Sikk a la Chanel »
Éljen a rokokó! »
Givenchy őszi-téli kampánya »


HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés