Létezik az a farmer, ami neked is jól áll

A farmer az a ruhadarab, amely egyetlen valamirevaló ruhatárból sem hiányozhat…

Lehet, hogy mindig is ott volt előtted, csak soha nem gondoltál arra, hogy ő az igazi. Pedig, ha felpróbáltad volna!
A divat persze mindig kitalál valami aktuálisat, visszahoz egy rég elfeledett formát, itt beszűkít, ott bővít, néha erősen koptat, aztán meg éppen a sötét színekre helyezi a hangsúlyt. Nem biztos, hogy a megfelelő fazon meglelése érdekében a legdivatosabb formák között kell keresgélnünk, sőt...

A farmernadrág az egyik legjobban kihasználható és leginkább variálható ruhadarab. Három fő stílusban lehet hordani, ezen belül aztán a hangulatok végtelen variációját engedhetjük meg magunknak:

Sportos, laza stílusban, az alkatunknak megfelelő pólóval, felsővel, ha lehet övvel, lapos vagy sportcipővel.


Munkahelyi stílus (ahol megengedett): inggel, blézerrel, övvel, magas vagy lapos sarkú cipővel, kiegészítővel.


Esti viseletként: míderrel, díszes, kövekkel, strasszokkal kirakott, csipke vagy áttetsző felsőkkel, magas sarkú cipővel.

Farmernadrágot csak kipihent állapotban szabad vásárolni, amikor hiszti szintünk a nullához közelít. Ez később úgyis megváltozik. Rengeteget kell próbálni, türelmesen és minden oldalról, tetőtől-talpig, a legapróbb részletekig mindent megszemlélve magunkon.Ha túl bő fazonú a farmer, akkor nagyobb, mint mi, így nagyobbnak látnak bennünket mások is.
Ha túl szűk, akkor minden apró aránytalanságunkat kegyetlenül megmutatja.
A csípőnadrág általában jól áll a nagyobb popsin, mert félbevágja, de rövidíti a lábat.
A magas derekú farmer növeli a popsit, viszont hosszabbítja a lábat.
Manapság az egyik abszolút divat a csőszárú farmer, amely végig feszes, szűk fazonú. Ez a szabás, maximálisan kiemeli a formánkat, így tökéletes vagy vékony, fiús alkatú lányoknak a megfelelő választás. A csőgatyát magas sarkú cipővel is viselhetjük, így elegáns nő érzetét kelti, amellyel a rövid dzseki kifejezetten előnyös, csakúgy, mint a viselt öv. Létezik magasabb derekú és csípőnadrág változatban, derekunk hosszúsága szerint válasszuk a nekünk megfelelőt.

Az egyenes szárú farmernadrág az a klasszikus forma, amely szinte mindenkinek jól áll. Farmeres összeállításunkat könnyedén feldobhatjuk egy átlós vonalú kardigánnal, ami ráadásul vékonyítja is a felsőtestet, hiszen átlós vonalat mutat. Az egyenes szárú farmer egyébként jó választás lehet azoknak, akik nem kifejezetten elégedettek magukkal deréktól lefelé.

A répa, talán az a forma, ami kicsit ódivatúnak hathat, a ’80-as évek slágere, amikor a szár szűk, viszont combnál és csípőtájékon bővebb a fazon. A répanadrág nem képes eltakarni a nagyobb feneket, vagy szélesebb csípőt, hiába bő ezen a tájékon, csak még nagyobbnak mutatja, pontosan a szűk szárai miatt.

A boot cut szabás lefelé enyhén bővülő, ami nemcsak csinos, de kényelmes öltözék. Ez a fazon optikailag hosszabbítja a lábakat, és keskenyíti a csípőt.
A hippi korszak újra és újra visszatérő maradványa a trapéz fazon, amely lefelé jelentősen bővül, így a combban és a fenékben erősebb lányok is bátran viselhetik, hiszen ez a legjobb trükk arra, hogy optikailag minél kisebbnek hasson a fenék..

Farmer vásárlásnál még egy fontos szempontra hívnám fel a figyelmet, ez pedig a hátsó zsebek mérete és elhelyezkedése.

Vigyázz, mert amennyiben a hátsó zseb túl kicsi, úgy a kontraszt miatt esetleg nagyobb feneked, hatalmasnak tűnik majd. Ha túlságosan a szélén vannak a zsebek, széthúzzák a csípőt. Egyenesen álljanak a zsebek, jó helyen és megfelelő méretben.

Figyelj arra is, hogy a farmer ne legyen kisebb méret, mint te. Egyedül magadat csapnád be, ha kisebb számot vásárolnál. Ne törődj vele, hogy mit mutat a címke, ahogy hazamész, vágd ki azonnal. Biztosíthatlak, az eladók nem járkálnak kis jegyzetfüzettel , és nem is adják le a jelentést senkinek, hogy milyen méretet vásároltál, ráadásul azonnal elfeledkeznek rólad, ahogy kitetted a lábadat a boltból. Na, most aki ezen ámul, az nem tudja hányan nem merik a saját méretüket kérni egy üzletben, nehogy megtudja az eladó, hányas farmert hordanak. Az a kifogás sem túl meggyőző, hogy igaz most egy kicsit szűk, de úgyis fogyózom, nemsokára leadok öt-hat kilót, akkor úgyis kisebb méret kell. Szerintem ne foszd meg magad attól a jövőbeni élménytől, hogy le kell cserélni néhány számmal kisebbre a ruhatáradat. Majd akkor. De te most szeretnél jól kinézni. Akkor most a megfelelő méretet vedd meg, kérlek szépen. Amiből nem buggyan ki semmi. Ami nem vág be sehol. Ami nem csinál fura ráncokat a lábköznél, vagy bárhol.

A farmer kortalan, nem szabad, hogy állandóan bizonytalanságot jelentsen a korosabb nők ruhatárában. Egy sötét, egyenes szárú farmer, amely nem túl koptatott, nem szakadt, nem gyöngyökkel, szegecsekkel kirakott, s nem oldalzsebes, nyugodtan helyet kaphat egy hatvanas nő ruhásszekrényében. Egy elegáns blézerrel tökéletes megoldás lehet.

 

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó termékek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés