Magyar csaj az USA nyakán!

Ékszertervezőkkel interjúzni mindig egy kisebb kalandtúra a formák, színek és vakmerő ötletek birodalmába.

Míg Csermák Dórira várakoztam, azon méláztam, vajon mit tartogat ez a lány nekünk, hiszen az ékszereit már kóstolgatják a Szex és New York helyszínén is. Magyar csaj az USA nyakán!

No de ne ugorjunk ilyen messzire, térjünk vissza Budapestre és kezdjünk mindent a legelején.


Mit várhatunk egy politológia szakos hallgatótól?! Minimum a Parlamentet, de legalább egy villantást Kálmán Olga Egyenes beszéd című műsorában.  Csermák Dóri ehelyett(mert civil pályáját feszegettem) a cicomák felé orientálódott. Hogy került mégis a fülbevalók és nyakláncok forgatagába a közéleti csatározások helyett? Talán kicsit szentimentálisan hangzik (de mi nők megengedhetünk magunknak egy kis érzékenykedést!) oda húzta a szíve. „Nagyon sokfelé érdeklődöm, igazából nincs is olyan dolog, ami ne hozna lázba. Így voltam a politológiával is, menet közben rájöttem, hogy nem egészen az én utam. Sokszor tanulás közben  is azon járt az eszem, hogy mikor és milyen ékszereket tudnék csinálni - meséli a dizájner. Most humánökológiát hallgat, többek között azért, mert egyre jobban foglalkoztatja a környezetvédelem és a művészet összekapcsolása.

Melyik magyar politikusasszonyon tudnád elképzelni az ékszereidet?


Igazából bármelyiken, ha be merik vállalni. Nyilván nem a Parlamentben viselnék, hanem más exkluzív eseményen.
Először csak lazításként készítettél fülbevalókat, láncokat. Milyen anyagokkal kezdted?


A gyurma volt a kezdet, mivel nagyon könnyen alakítható, formálható.  Azóta már mindenféle anyaggal próbálkoztam: alufólia, fémszalagok, fa, damil, szárítókötél és még sorolhatnám. Talán nincs is olyan anyag, amit ne próbáltam volna ki. Az újrahasznosítás foglalkoztat leginkább. Az utóbbi időben alumínium hulladékkal kísérletezem.

Mi ragad meg leginkább egy anyagban?

Az első érintés.


Tervezés közben megjelenik a szemeid előtt egy karakter, akin ezek a kiegészítők majd remekül állnak?

Nem. Elsőként mindig a különböző formák, alakzatok és színek születnek meg a fejemben. Ezeket az ékszereket bárki hordhatja, nem egy bizonyos típusnak tervezek.

 


Nemesfémekkel is fogsz majd kísérletezni?

Mindenképpen szeretnék pénztárcabarát termékeket előállítani. Az arany és az ezüst már drágább árkategóriába tartozik. Azt szeretném, ha a diáklányoknak sem jelentene akadályt, hogy megvásárolják a Csermák Design egy-egy darabját.


Talán az egyik legizgalmasabb munkád során belevarázsoltad a tengert hullámostól egy nyakékbe. Ennyire inspirál a végtelen kékség?

A tenger az, amit nem lehet visszaadni egy fotón. Megpróbáltam legalább a hangulatát megidézni, megragadni. Ebben a nyakláncban benne vannak a hullámverések, a lágy suttogás, az azúr, opál, türkiz árnyalatok. Valamennyi arca a tengernek. Sok minden megihlet, leginkább az utazási élményeimből merítek.Nehéz volt megválni ettől a hullámzó, „tajtékos”, különleges darabtól?


Nem váltam meg. Megtartottam.

Szóval nem adod olyan könnyen a remekeidet?

Mindig nehéz az elválás, de amikor látom  a lányok örömét, amikor magukra akasztják a fülbevalókat vagy felteszik a láncokat, akkor tudom, jó helyre kerültek. Célba értek.Te is célba érkezel. Amerikában már ráharaptak az ékszereidre. Most egy kampányfotózáson és egy nagyszabású divatbemutatón vagy túl.

Semmi Kis Tünde 2005-ös szépségkirálynő lett a Csermák Design arca. Teljesen egy hullámhosszon vagyunk. Egy nagyon dekoratív, sokoldalú személyiség, remekül passzolnak egymáshoz az ékszereimmel. Amerika pedig kezd felfedezni!
-

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés