Majdnem tökéletes

Zsuzsa magas, teljesen arányos, átlagos méretekkel rendelkező, karcsú nő.

Mielőtt elkezdenéd, EZT feltétlenül olvasd el! 

Zsuzsa nagyon kedves barátnőm, nehezemre esik elemezgetni alakját. Ráadásul annyira örülök, hogy igent mondott felkérésemre, mert tudom, nem találtam volna hozzá fogható alanyt, amikor a természetes eleganciát, a klasszikus stílus báját szeretném bemutatni. Annyiszor megbeszéltük már, hogy elmegyek vele vásárolni, segítek összeállítani ruhatárát, de Zsuzsa mindig visszakozott. Kifogások. Idő, gyerekek, szokásos. Utálja a próbafülkéket, az üzleteket, csak magához méri a kiszemelt áldozatot, s irány a kassza. Na, ezekből a darabokból aztán kiállítást rendezhetne, már ha egyáltalán elővenné őket a szekrény aljáról.

Zsuzsa magas, teljesen arányos, átlagos méretekkel rendelkező, karcsú nő.
Ha mindenáron hibát szeretnék találni alakjában, talán egy leheletnyivel több mellbőség, és ugyanennyivel kevesebb derékbőség lenne a tökéletes. Kicsit egyenes (vagy formátlan?) megjelenésébe több elevenséget, vidámságot, nőiességet költöztetnék.          Zsuzsa ennél sokkal több hibát  fedez fel magában, hosszú perceken át sorolná, hogy mivel elégedetlen. Egyszerűen nem hiszi el, hogy gyönyörű, és ez rettenetesen bosszant engem.

Előtte: Nem mondom, hogy rossz lenne ez a nadrág pulóver összeállítás, miért tenném? De nem érezzük úgy, hogy valami hiányzik belőle? Pont az a valami, ami kíváncsivá tenne bennünket, amelytől elengedhetetlen vágyat éreznénk, hogy megismerjük, ami sejtetné Zsuzsa csillogó elméjét és humorát.

Szomorúnak látom, kedvetlennek, aki beleszürkülne inkább az átlagosba, nehogy másnak is feltűnjön szépsége. Ennek ellenére, ha belép valahová, tartása, eleganciája vonzza a tekinteteket.
Átlagos, karcsú méreteit kihasználom, kicsit felturbózom és már nem is a fáradt, háromgyermekes anyukát látjuk, hanem az izgalmas nőt.


Balra: Zsuzsa amúgy is elegáns lénye királynővé válik egy teljesen monokróm összeállításban! A mellrésznél található kis virág és masni finoman hozzátesz egy keveset a mellbőséghez, a finoman átlátszó felső nyitottságot enged feltételezni, s ez izgalmasan ellensúlyozza a fensőbbséges eleganciát. A blézer saját anyagból készült öve megkötve vékonyítja a derekat, de így, kinyitva is hangsúlyt helyez oda.

Középen: Egyszerű és egyszerű között, azért valljuk be, van különbség. Vagyis nadrágot és pulcsit is sokféleképpen lehet felvenni. Semmi díszítés, pont úgy, ahogy Zsuzsa egyénisége kívánja, s ahogy jól érzi magát. Azért a barna komorságát a biztonság kedvéért egy piros garbóval  ellensúlyoztam, a sárga cipő  pedig egy kis huncutságot enged feltételezni. Az üzenet máris izgalmas  és megfejtendő lesz.

Jobbra: A sárga gyűrt blúz átlós vonalai vékonyítják a derekat, amelyet a lazán rátett övvel még hangsúlyozunk. A részekből összerakott szoknya varrásait mind  függőleges vonalakként érzékeli a külső szemlélő, s ezért vékonyabbnak látja. A függőleges vonalak mindig nyújtják az alakot, vékonyítanak, mégpedig azért, mert ezeket előbb észleljük, egyben látjuk, míg a vízszintes vonalakat tájképszerűen böngésszük. Minden lehet függőleges vonal, gyűrt anyagok, szabásvonalak, fodor, gombolás, egy hosszú lánc vagy sál… Vizuális hatásról van szó, nem csíkos ruhadarabokról. 

Balra: A kisebb mellű nőknek a magasan záródó felsők állnak igazán jól. Lehet az csónakkivágás, aszimmetrikus megoldás, vagy kerek nyak, lényeg, hogy ne legyen túlságosan kivágott, mert ott azonnal hiányérzet lép fel. Mi pedig nem a hiányra koncentrálunk, hanem a szép részekre, s a zárt felsők kellemesen domborodnak kisebb ciciken is. Furcsának tűnhet a következő szabály, de mindenképpen megszívlelendő. Térd fölött érő szoknyáknál, minél rövidebb a szoknya, annál laposabb legyen a cipő. A miniszoknya tűsarkú cipővel igencsak közönséges benyomást kelt. 
A neccharisnya általában mindenkinek jól áll, az átlós vonalak keskenyítik a lábat, főleg a sűrűbb hálózású. A nagyobb rácsokkal már vigyázni kell, előfordulhat, hogy vastagabbnak mutatja a lábat.

Középen: Mit árul el Zsuzsáról ez a megjelenés? Vagány és merész vagyok, na de csak lassan a testtel, nem kedvelem a túlzásokat.  A finom pikantéria megmutatkozik a részletekben, de ki kell bogozni, alaposan meg kell figyelni. A pasztellszínek kombinálása nem harsány kitárulkozásra utal, de a hosszú ujj, rövid ujj összeválogatása, a bohém sapka mutat valami rendhagyót.A farmernadrág ugyan csípőre szabott, de mégis egy kicsit magasabban ér véget, így egy cseppet kerekít. Az arányok tökéletesek , szépen látszik a váll és a csípő azonos mérete.

Jobbra: Megfelelhetsz a monokróm szabálynak akkor is, ha egyetlen azonos színt sem viselsz. Ez meglepő, ugye?  Megeshet, hogy nincs pontosan ugyanolyan színű pólód, mint a nadrágod, vagy mondjuk mosásban van, de te már elhatároztad, hogy a nadrágot mindenképp felveszed. Mi a teendő? Keresd  meg a szekrényedben az egymáshoz legközelebb álló árnyalatokat. A hatás majdnem ugyanaz lesz. Sehol egy durva kontraszt, az árnyalatok szépen összefolynak, keverednek egymással.


Balra: Már megint ez a pulcsi nadrág összeállítás. Úgy tűnik, Zsuzsának mindenképpen be akartam bizonyítani, hogy érdekesen is fel lehet venni ezt a két ruhadarabot.Az egyszerűség az elegancia kulcsa, mondta Coco Chanel. S ha valaki tudta ezt, hát ő nagyon… És akkor vegyük át még egyszer a Zsuzsa alkatára ideális ruhadarabokat. Magasan záródó felső a kis cicik miatt, valami öv vagy szabásvonal derékon, hogy hangsúlyosabbá tegyük, szűk nadrág vagy hosszú szűk pulóver, hogy kerekítsük a csípőt. No és a pluszok: kalap, sárga cipő és egyéb  kiegészítők.

Középen és jobbra: Ha Zsuzsát egy fontos buliba –és melyik buli nem fontos- kellene öltöztetnem, ugyanazokat a stílusjegyeket tartanám fontosnak, mint a hétköznapi viseleteknél. Legyen finom, de vagány, elegáns, de fiatalos, szexi de nem kihívó. Ellentmondásnak tűnnek ezek a szavak? Pedig nem azok. Kezdjük azzal, amit mutogatni szeretnénk. A lábait mindenképp! És eltűntetni? Hát, semmit, de a cicikre pakolhatunk egy kicsit, akár egy kámzsaszerű dekoltázzsal, vagy magasabban záródó felsőrésszel.

Kapcsolódó cikkek:

Szülés után  »
Elmosódott részletek »
A 46 éves csitri  »

Kapcsolódó képgalériák:

Majdnem tökéletes

Címkék:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés