Make up, not war!

Így szól a Facebook oldal felirata. Árpa Karolina több, mint 10 éve dolgozik sminkesként, s ez idő alatt számos alkalommal vívta meg kisebb-nagyobb csatáit a divatszakma nehéz világában. Lentről indult, a saját bőrén tapasztalta meg hivatása mélységeit és magasságait, de végül sikerült felküzdenie magát a legjobbak közé.

Vászna az emberi arc, ecsete a sminkpamacs, festéke a púder. Karolina valódi 21. századi művész, aki tudását most továbbadja az ifjú generációnak. Tanfolyama immár harmadik alkalommal indult útjára. Ennek kapcsán nemrégiben nála jártunk és részt vettünk egy óráján, ahol a vele és egy kedves tanítványával készített interjú során mindent megtudtunk a szakmáról, amit csak egy óra alatt meg lehet tudni.

 

   

 

Néhány fős csoportja kellemes és vidám hangulatban tölti együtt hétről hétre azt a néhány órát, amely alatt egy rendkívül átfogó és számos témára kiterjedő oktatást kapnak. Karolina az alapvető tananyag mellett nagy hangsúlyt fektet többek közt az etikett képzésre, melynek lényege, hogy a sminkes mind kifestendő alanyával, mind szakmabeli csapatával tökéletes összhangra és együttműködésre törekedjen.

 

   

 

Megtudtuk, hogy ez a terület jóval bonyolultabb, mint ahogy azt a legtöbb ember gondolná. Segítségével egy átlagos nőből csakúgy varázsolhatunk gyönyörű királylányt, mint hátborzongató boszorkányt. Akárcsak a művészetben, itt is az arányok megfelelő eltalálásán, a fény és az árnyékok játékán van a hangsúly. Minden rosszból ki lehet hozni valami jót, és minden jóból ki lehet hozni valami még jobbat.

 

   

 

Karolina saját tapasztalataiból kiindulva állította össze a tantervet, mely az elmélet és a gyakorlat harmonikus kombinációját adja. Minden óra alapja a folyamatos beszélgetés és ismétlés. Az összetettebb és átfogóbb tudás megszerzése érdekében pedig gyakran hív vendégelőadókat. A képzés végén komoly vizsga, egy komplett fotózás várja a diákokat, ami azonban kétségtelenül megéri a fáradságot, hiszen az itt végzettek közül ma mindannyian a szakmában dolgoznak.

 

   

 

Milyen a jó sminkes? Tehetség és tudás mellett elhivatottságra, alázatra és mindenekelőtt rendkívüli kitartásra van szüksége. Nehéz vizeken eveznek, ahol csakis a legerősebbek maradnak fent. Sok az önjelölt vállalkozó, de kevés a valódi művész. Karolina azonban az évek során már bebizonyította, hogy nem hiába tartják számon az élvonalban.

 

   

 

 

Oláh Dóri

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

BE CREW - Az átalakítócsapat »

Csillogó kaviár és osztriga paletták karácsonyra! »

Tolvai Reni halott és élvezi  »

Magyarul: MAC - Október 24-én startolt a Mac magyarországi honlapja »

A Victoria’s Secret mumusai »

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés