Marc Jacobs és a neon

A Louis Vuitton 2013 tavaszára tervezett kollekciója az élénk színeket és a geometrikus formákat részesíti előnyben. A pepita és virág motívumokkal ékesített maxiruhák és kosztümök előrevetítik a következő szezon trendjeit. Cikkünk Marc Jacobs sosem unalmas és kifogyhatatlan show készletének legújabb megnyilvánulását mutatja be.

 

 

 

A lágyan vibráló elektronikus zenére, négy hatalmas mozgólépcsőn a kifutóra érkező modellek párokban haladtak végig a sárga – fehér kockás padlón. A show első részét a barna, krém, zöld és sárga színekkel – melyekre az egész tavaszi kollekció épül – újraértelmezett pepita darabok és a hozzájuk illő táskák adták.

 

   

 

   

 

A motívumvilág szempontjából blokkokra osztható kollekció első elválasztásaként egy felül barna-fehér kockás, alul virág-levél mintás összeállítás jelent meg. A virágsziluettel díszített ruhák színvilága ugyan megegyezik a kockás darabokéval, de stílusilag a kevésbé kihívó vonalat képviselik. A kollekció egy külön részét képezik az apró kockákkal és virágokkal ékesített kreációk, melyek kosztüm szerű megoldása nőiességet és eleganciát sugároz.

 

 

 

   

 

   

 

A kreációkon végigvonuló geometria érdekes megnyilvánulásai azok a kevéssé diszkrét, de annál áttetszőbb darabok, melyek a kockák között nem csupán sejtetni engednek. A nem mindennapi megoldás mellett a későbbiekben érdekes lehet, hogy 2013 vörös szőnyeges eseményein és egyéb rendezvényein hogyan és milyen “aláöltözéssel“ jelennek meg majd ezek a ruhák.

 

   

 

A tudatosan megkomponált bemutató és a geometrikus-neon világ a vibráló színek és velük együtt a visszafogott szabásminták dominanciáját vetítik előre a következő szezonra. 

 

 

Szabó Lili  

 

Kapcsolódó cikkek:

Louis Vuitton – L'invitation au voyage »

Eredeti hamisítvány »

Divathetek és Divatfővárosok – Párizs »

Reklámhadvezérek – 1. rész »

Érték és értékesítés »

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés