Martin Margiela for H&M

Végre-valahára megérkeztek a H&M-Margiela együttműködés képei. Szeretnénk azt mondani, hogy a kollekció fantasztikus, csodálatos, hihetetlen, varázslatos… de sajnos nem tudjuk. A várva várt kampányra úgy tűnik, mégsem volt olyan érdemes várni.

A H&M-t szeretjük, de nagyon. Divat-, minőség- és árbeli színvonala szívünkhöz és pénztárcánkhoz egyaránt közel álló. Amióta pedig még neves kreátoroknak is helyet ad tervezői székében, azóta kifejezetten rajongunk érte. Lagerfeld, Lanvin és Versace után az új partnertől, Martin Margielától reméltük a csodát, hogy a luxus magasságából hint egy kis morzsát elénk.

Margiela darabjai láttán azonban nem tapsolunk örömünkben, és nem fogjuk álmatlanul forgolódva tölteni éjszakáinkat. Ehelyett orrunkat fel- és szánkat félrehúzva, a képeket pixelről-pixelre átsilabizálva próbálunk valami olyan apró részletet találni, ami legalább kicsit felkeltheti érdeklődésünket. Divatrajongók tucatjai őrülnek meg ugyanis az olyan darabokért, melyek, ha nem is épp jelentik a szakma csúcsát, egyediségük miatt mégis a "must have" kategóriába tartoznak.

Ha nem egy neves divatházról lenne szó, valószínűleg szó nélkül elmennénk a kirakat előtt. Margiela azonban egy igen közismert és igen elismert művész. Ruhái mégis úgy néznek ki, mint, ha nem is a kutya szájából, de minimum a nagyszülők ruhásszekrényéből rángatták volna elő. A drapériaszerűen omló anyagok súlyfeleslegekkel küzdőkön tökéletesen fognak mutatni, a klasszikus stílus kedvelőitől viszont nagyfokú nyitottságot és bátorságot követelnek.

Elnagyolt szabásvonalak, egyszerű szövetek és felejthető stílus. Bár a ,,nagyzolás” a szezon kedvencének és egyben a márka védjegyének számít, kevés olyan ember van, akinek valóban jól áll. Ha egyáltalán van ilyen. Igen elvetemült divatfanatikusnak kell lennie annak, aki ezeket a darabokat remekműveknek nevezi. Persze ízlések és pofonok eltérőek, de ennél azért valljuk be, többre számítottunk.

   

A hivatalos reklámképekkel szemben a kollekciót részletező fotókon azért találunk egy-két olyan megoldást, amiben látunk némi fantáziát. Így például a nyakig begombolt blézer, a csizmák átlátszó, műanyag sarka vagy a kesztyűpántos táska. A hangsúly azonban alapvetően a furcsa sziluetteken van, amire azt hiszem, Magyarország még nincs felkészülve.

   

Ha mindezek hallatára férfiolvasóink felkapták volna fejüket, és ellenállhatatlan vágyat éreznének rá, hogy beszerezzenek néhány Margiela kreációt, örömmel jelentjük, hogy a tervező rájuk is gondolt. Ha nincs más vágyad, mint egy féloldalas ing vagy egy flitteres sál, itt megtalálhatod.

   

Természetesen továbbra is minden tiszteletünk és hálánk a H&M-é, hogy időről-időre megajándékoz bennünket a legnagyobb világmárkák elérhető közelségével. Igazi demokrataként elmossa a határvonalat közép- és felső kategória között, november 15-én pedig újra megfizethetővé teszi a megfizethetetlent.

 

 

Oláh Dóri

 

 

 

 

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés