Még mindig a Boltkórosról...

Jó, tudom, hogy talán túl sokat foglalkozom ezzel a filmmel, de egy évben körülbelül csak egyszer adódik olyan látnivaló a mozivásznon, amely szinte teljes egészében a divatszakmáról szól, vagy a ruháinak stílusa meghatározó lenne az irányzatok alakulásában. Nézzétek hát el nekem...


Nem hagyhatjuk szó nélkül a többi jelentős szereplőt sem, hiszen Kristin Scott Thomas kinézete számomra például tökéletesnek tűnt. Helyes volt Rebecca lakótársa is, no és ott van a szépfiú, Luke is...

Meg aztán beígértem egy videót is, amelyen Patricia Field tanácsokkal lát el mindenkit.

Krysten Ritter, aki Suzy-t játsza, Rebecca lakótársát, olyan, mint egy williamsburgi lány. Fiatalos, sokszor extravagáns, de nem hord drága holmikat, inkább vintage stílusban, kicsit lolitásan válogatja össze holmijait.
Mintha egyszer felépítették volna a stílusát, aztán darabokra szedték volna. Eklektikusan párosítja az anyagokat, mintákat,ruhákat. Érdekes például a katonai kabátja, szakadással a vállán.A férfi főszereplő, Luke egyszerű és laza, teljesen nemtörődöm módon, mint akit egyáltalán nem érdekel a megjelenése. Nyakkendőben jár, de jellegtelen összeállításokat húz magára. Földszínekkel kezd, bővebb cuccokkal,majd a prádás vásárlás után már változik a stílusa. Sötétebb árnyalatokat, szűkebb nadrágokat kap, és szűkített fazonú öltönyöket.Kristin Scott Thomas öltözködését, aki a befolyásos főszerkesztőnőt játsza a filmben, együtt alakította ki a színésznő és Patricia. A stylist dívásabb megjelenést szorgalmazott, de Kristin belevitte ezt a kicsit művészies, bohémos vonalat a klasszikus stílussal keverve. Végül egy tökéletes egyveleg sikeredett, nagy kiegészítőkkel, szőrmékkel, divatos de egyedi összeállításokkal.Patricia tanácsai:

Először a színek fontosságát taglalja a híres stylist. Ha a sárga kabátos összeállításban a kiegészítők és a kabát nem ilyen élénk színű lenne, teljesen más hangulatot kapna a kinézet, nem hívná fel magára ennyire a figyelmet. Márpedig Rebecca mindig kitűnik a tömegből, s ez többek között a színeknek is köszönhető.


A kiegészítők szerepe legalább olyan fontos,hiszen ezek mesélik el a történetet, ílyen például a zöld sál is. Kiegészítők nélkül unalmasabb és semmitmondóbb lenne a megjelenés.


 

Rebeccának sokat kellett mozogni, szüksége volt a szabadságra és a kényelemre ahhoz, hogy fesztelenül mozoghasson. Nem akadályozhatták ebben túl szűk, vagy túl komplikált ruhadarabok. Minden apró részletre is figyelni kell, csak így lehet tökéletes egy kinézet.

Szeretem keverni a ruhadarabokat, a régit az újakkal, a drágát az olcsóval. Minden darabot máshol találtam, máshonnan szereztem be, másképp nem is lehet egyedi stílust
kialakítani.
Két formája van a minták használatának: ha az egyszínűt akarjuk kiemelni vele, vagy ahogy nekem tetszik, keverni a különböző mintákat. Keverni őket akkor lehet, ha hasonló árnyalatúak, vagy ugyanazt az üzenetet hordozzák.

Termékkatalógus/Louis Vuitton
Termékkatalógus/Vivienne Westwood Anglomania
Termékkatalógus/Vivienne Westwodd Red Label
Termékkatalógus/D&G
Termékkatalógus/Dolce&Gabbana
Termékkatalógus/Roberto Cavalli
Termékkatalógus/Dior
Termékkatalógus/Miu Miu
Termékkatalógus/Zac Posen
Termékkatalógus/Versace
Termékkatalógus/Marc by Marc Jacobs
Termékkatalógus/Marc Jacobs
Termékkatalógus/Gucci


Kapcsolódó cikkek:

Amit minden divatimádónak látnia kell: Egy boltkóros naplója »
Prêt-à-porter: a divatos, hordható és egyszerűen kezelhető kész viselet »
Louis Vuitton szandálok, 2009 nyár »
Nézzük csak részletesen! 2. rész »
Nézzük csak részletesen! 1. rész »
Férjhez mehettél volna Carrie Bradshaw menyasszonyi ruhájában »
Pamela Anderson és Vivienne Westwood »
Egy boltkóros ruhatára, Patricia Field szerint »
Hol vásárolnak a gazdagok? 3. rész »
Álomruhák a legnagyobbaktól »

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés