Megtért a McQueen márka

Az Alexander McQueen márkától már megszokhattuk, hogy miden szezonban valami igazán meghökkentővel áll elő. A legújabb kollekcióban nem másból, mint az magából az egyházból merítettek inspirációt a ruhák megtervezésekor.

Papok, apácák és püspökök öltözeteit idézik vissza a 2013-as őszi kollekció darabjai. A hosszú, földig érő kreációk az egész testet beburkolják, ezzel méltóságot parancsolva maguknak. Találkozhatunk ezen kívül boka felettig érő darabokkal, amik máris kényelmesebb viseletnek tűnnek, de az egészen rövid, térd felettig érő ruhák is helyet kaptak a kollekcióban - noha nem tudjuk, mit szólna ehhez az egyház.

 

   

 

   

 

   

 

   

 

A színhasználatra az egyszerű, puritán fekete és fehér a jellemző, itt-ott egy kis pirossal. A letisztult formákon megjelenik a csipke, feltűnik egy-egy fodor. A csodás kárpitminták is előkerülnek, amik erőteljes jelleget adnak az egész kollekciónak. A különböző anyagok párosításából csodás végeredmények jöttek létre.

 

   

 

   

 

   

 

   

 

Bár maga a névadó sajnos már nincs köztünk és talán senki se lesz képes olyan elképesztő dolgokat alkotni, amilyeneket ő, de legalább emlékét méltóképp viszik tovább és tisztelegnek előtte ezzel az egyházi rituáléval.

 

 

Macovei Kitti

 

 

Kapcsolódó cikkek:

Földöntúli szépség »

Jól áll neki a halál! »

A túlzás gyönyörködtet  »

Rémségek kicsiny cipőboltja »

Kate Moss McQueen előtt tiszteleg »

 

 

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés