Menő masnik

A masnik idén nyáron nem csak a kislányok hajában mutatnak jól.

A masnik időről-időre divatba jönnek, már a rokokó korszakában és a századfordulón is kedvelt díszítőelemek voltak.

Rokokó
Századforduló

A fémes csillogás, az egyik váll szabadon hagyása, az átlátszó anyagok, a bohém stílus, a kék, a sárga, a testszín és a pasztellszínek mellett a szalagok és a belőlük kötött masnik is nagyon divatosak a 2009-es tavasz/nyári szezonban. Számos tervező ruháin, cipőin, övein, táskáin és egyéb kiegészítőin díszelegnek feltűnő vagy kevésbé feltűnő formában, különböző színekben és méretben; minden kreátor más módon, más helyre álmodta meg őket. A nagy, könnyed, széles szalagokból, illetve az apróbb, vékony zsinórból kötött, vagy éppen a csokornyakkendőszerű merevebb masnik mindenféle stílusú ruhán megtalálhatóak idén, az elegánsakon éppúgy, mint a bohém vagy a sportos viseleteken.

Masnik tehát nyakra-főre: a Dolce&Gabbana-nál leginkább nyakra, a Bluemarine-nál pedig a főre helyezték a masnikat. A Chanel-nél közepes méretű, fekete, elegáns, a DKNY-nál élénk színű, nagy, extravagáns, a Louis Vuitton-nál szolid, bőrmadzagból a derékra kötött, a Moschino-nál pedig csokornyakkendőre emlékeztető masnikat álmodtak a ruhakölteményekre. Az Abaete derékra és vállra, Elie Saab a ruhák hátuljára is tett masnikat, a Gottext pedig masni alakú bikinifelsőt kreált.

Dolce & Gabbana Bluemarine Chanel
DKNY
Louis Vuitton
Moschino
Abaete
Elie Saab
Gottext

Ejtsünk néhány szót a kiegészítőkről is! Minnie egér például nagyon divatos lenne idén nyáron a feje búbján díszelgő óriási rózsaszín masnival. Valentino Minnie fejdíszére emlékeztető, masni alakú szaténtáskát, Versace pedig masnikkal díszített bőrtáskát tervezett az idei szezonra.

Minnie
Noeud d’Amore kézitáska

Versace Venita masni táska

A Chloe testszínű masnis szandállal, a Miu Miu pedig szaténból készült masnis nyaklánccal és hozzá tartozó brossal örvendeztette meg a divatrajongókat.

Masnis magas sarkú
cipő (Chloe)

Miu Miu szatén
masnis nyaklánc

Miu Miu szatén
masnis bross

A masnik tehát idén nyáron nem csak a kislányok hajában mutatnak jól, ruháinkat, táskáinkat, öveinket vagy éppen hajpántjainkat mi is feldobhatjuk, és divatosabbá tehetjük egy-egy jól megválasztott méretű és színű masnival.

Kapcsolódó cikkek:

Érzékiség és elegancia felsőfokon 1. rész »
Michelle Obama öltözékei Európában »
Egy örök túlélő: a tengerészstílus »
Álomruhák a legnagyobbaktól »
Sokan átöltöztek a Vanity Fair bulijára »

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés