Mese habbal

Ne dőlj be mindennek!

Biztosan te is hallottál már az alábbiakhoz hasonló, megkérdőjelezhetetlennek tűnő állításokat. Ne higgy el azonnal, feltétel nélkül mindent, lehet, hogy a fele sem igaz belőlük. Le kell rombolnunk néhány mítoszt ahhoz, hogy maximálisan élvezhessük és használhassuk a szépségipar ajánlatait.

1. A drága krémek mindig sokkal hatékonyabbak.

Hiába árulnak egy krémet magas áron, akár 600 euró fölött, legtöbbször a csomagolást fizeted meg. Sajnos attól, hogy drágább, mindenki azt képzeli, hogy jobb is. Ez nem minden esetben igaz. Egy krém ugyanis nem tud csodákat tenni. A benne lévő hatóanyagok minősítik, amelyeknek nem csupán a hidratálás a feladata, hanem a bőr állagának javítása is. Ezek az alapanyagok sok esetben ugyanúgy megtalálhatók a 20-30 eurós krémekben is. Igaz, néha ezekben az olcsóbb termékekben kevesebb hatóanyagot tesznek, s ettől talán a hatékonysága kisebb. Egy drágább krém esetében a piacra dobást kétségtelenül hosszabb kutatási folyamat előzi meg, amely segít például abban, hogy a krém gyorsabban felszívódjon, vagy olyan tégelyben árulják, hogy minden cseppje kihasználható legyen.2. Néhány sminktermék veszélyes lehet, mert magas az ólomtartalma.

Felröppent a hír, hogy néhány rúzs magas ólomtartalma miatt veszélyes lehet: károsíthatja az egészséget. Több kutatás is bebizonyította, hogy ez nem igaz. Vagyis ha különböző árnyalatokkal szereted színezni a szádat, továbbra is tedd meg nyugodtan. Az ólom használata a kozmetikai iparban ugyanis tilos Európában.
3. A botox leradírozza az arckifejezéseket.

Félsz botoxot használni, mert nem szeretnél művinek látszani, ugyanakkor jótékony hatásait szívesen élveznéd? Nyugodt lehetsz: a botox nem szünteti meg az arckifejezéseket, csak ha valakinek kifejezetten ilyen igénye lenne. Minden a mennyiségtől és a módtól függ, ahogyan elvégzik a kezelést. Egyáltalán nem törvényszerű, hogy a kezelt zóna elveszítse érzékenységét, és arcod az idősödő hollywoodi sztárok örökké csodálkozó megjelenésére hasonlítson. Fordulj a legjobb szakemberhez, s ami a legfontosabb: tudd, hogy mikor elég. A hiba legtöbbször ott csúszik be, hogy a látványos eredményeken felbuzdulva, a páciensek elveszítik a mértéket.4. A zsírleszívás eredménye örökké tart.

Sajnos, ez sem így van. Ha nem vigyázol a beavatkozással elért eredményekre, egyáltalán nem lesz tartós. Biztosan találkoztál már olyan ismerőseiddel, akik egy évvel a zsírleszívás után szinte ugyanúgy néztek ki. Bizony. Rendkívül látványos és hatékony beavatkozásról van szó, de minden esetben a műtét után követni kell a specialista tanácsait mind étkezésben, mind testmozgásban. Vagyis, ha rá szeretnéd magad szánni egy ilyen műtétre, ne áltasd magad azzal, hogy soha többé nem lesz gondod az adott területen. Csodák nem léteznek, és ha a tested szereti gyűjtögetni a zsírt, akkor továbbra is ezt fogja tenni.

5. A fogfehérítés gyengíti a fogakat.

Ne gondolkozz tovább, ha eddig azért nem csináltattál fogfehérítést, mert elhitted azokat a rémhíreket, miszerint megsérülhet tőle a fogzománcod. A jelenleg használt modern termékek semmi mást nem tesznek, mint megszépítik a kinézetedet. Néha talán bizonyos érzékenységet okozhatnak, de nem minden esetben, és a kezelés befejeztével ez el is múlik.

6. Jót tesz a bőrnek, ha néha lecseréled a megszokott krémedet.

Ne hamarkodd el a dolgot, egyáltalán nem biztos, hogy ez a megfelelő megoldás. Lehet, hogy a váltogatással növeled a bőröd érzékenységét a túlzott hatóanyag-bevitellel. Egy krémet akkor kell lecserélni, amikor jelentősen megváltozik a bőr igénye. Ha például sokkal vízhiányosabb, mint szokott, vagy feszesítésre van szüksége. Egy jó kozmetikus feltétlenül tartozzon a legfontosabb ismerőseid közé. Hozzá bátran fordulhatsz, ha ilyen jellegű kérdéseid merülnének fel.


Kapcsolódó cikkek:

Levegőt a bőrnek! »

7. A zsíros bőr nem lehet vízhiányos.

Rendkívül elterjedt és hamis hiedelem, hogy a zsíros bőr egyben hidratált is, vagyis nincs szüksége vízre. Pedig ami egy ilyen típusú bőrben túlteng, az nem a víz, hanem a faggyú. Inkább a túltápláltságát kell csökkenteni, de a hidratálását sohasem. Elhagyhatók ilyen esetekben például az esti táplálókrémek, vagy könnyebbekkel kell helyettesíteni, olyanokkal, amelyeknek víztartalma magas, de zsírban szegények.

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés