Mi történik a mellünkkel szülés után? (x)

Egy nő életében a babavárás, a szülés és az anyaság egésze egy egész életre szóló, csodálatos élmény. Kezdetben egy pár milliméteres apró élet, amely mindent megváltoztat. A kismamák testileg és lelkileg is változások sorát élik át ebben az időszakban, és a szülés, szoptatás bizony maradandó nyomot hagy testünkön.

Kezdetben egy pár milliméteres apró élet, amely mindent megváltoztat. A kismamák testileg és lelkileg is változások sorát élik át ebben az időszakban, és a szülés, szoptatás bizony maradandó nyomot hagy testünkön.  A szülés utáni megnyúlt hasi bőr problémájával és korrekciójával foglalkoztunk már többször is. Most arra voltunk kíváncsiak, hogy a mellek milyen folyamatokon mennek át a terhesség és szoptatás időszakában, és vannak-e olyan praktikák, amikkel segíthetünk melleink állapotán.

A női mellekre először a pubertáskor és a menstruáció megjelenése van óriási hatással, ekkor az ösztrogén hormon (mely tulajdonképpen három vegyület: ösztradiol, ösztron, ösztriol) mennyisége megemelkedik a szervezetben. Ennek köszönhetően alakul ki a külső nemi jelleg, és a belső nemi szervek végleges „formája” (például a méhnyálkahártya megvastagszik, a méh tömege megnő). A mellek a második „sokkot” (ne értse félre senki) a terhesség, majd a szoptatás ideje alatt élik át. A proklatin nevű nemi hormon a felelős az emlők megnagyobbodásáért és a tejtermelés elősegítéséért. (Harmadik meghatározó korszak a menopauza, de ekkor csak kisebb változásról beszélhetünk.)


A keblek méretét alap esetben a zsírszövet mennyisége határozza meg, illetve hogy a mellszöveten átívelő kötőszöveti csíkok mennyire feszesek. A tejtermelés hatására a mell szövet állománya tömöttebb lesz; a növekedés mellékhatásaként kellemetlen, viszkető, feszülő érzés jelenhet meg. A szoptatás befejeztével pedig a zsírszövet és kötőszövet aránya eltolódhat, így lehet, hogy a korábbi mellméret és forma nem tér vissza. Egyeseknek nagyobb, míg másoknak kisebb, tartalmatlanabb lesz a melle. Hogy az anyatej elapadása után kinek, és milyen mértékben ereszkedik meg, vagy éppen teltebb lesz a melle, azt nagyban meghatározza az öröklött, genetikai tényezők, a terhesség alatt felszedett kilók, a terhességek száma, és természetesen maga a szoptatás. A szoptatás során ugyanis a tej áramlása megnyújtja a bőrt és a többi szövetet, emiatt a mell bőre megereszkedhet, üresnek tűnhet.

Ebben az időszakban mi magunk is tehetünk azért, hogy a melleink valamelyest megőrizzék korábbi feszességüket. Olyan tippekre bukkantunk, mint a váltott hideg-meleg vizes zuhanyzás, rendszeres vérkeringést serkentő radírozás, mellizom erősítő gyakorlatok, megfelelő szoptatós melltartó viselése, stria elleni krémek, stb. Ha ezek sem segítenek, és a mellek méreti és formai változása radikális, vagy nem tudunk megbarátkozni az új mellekkel, szóba jöhet a mellfelvarrás, vagy volumenpótlás implantátummal.


Egy biztos, a szoptatás élményéről ne mondjunk le, hiszen a természet nem véletlenül bízta a friss édesanyákra ezt a feladatot. Számos előnye közül csak a legfontosabbakat említjük meg: a babákat ideális táplálékhoz juttatja, segíti az újszülött és anya közti kötődés kialakulását, és csökkenti a későbbi mellrák kialakulását.

Ha bárki hasznos tanáccsal rendelkezik a terhesség, szoptatás alatti mellápolásról, mely a fenti felsorolásban nem szerepel, ossza meg velünk és blog követőinkkel!


Tájékozódjon bővebben a mellplasztikai beavatkozásainkról az alábbi linken: MELLPLASZTIKA
Tájékozódjon bővebben a szülés utáni alakkorekcióról az alábbi linken: SZÜLÉS UTÁNI ALAKKORREKCIÓ

Budapestplasztika.hu»

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés