Milyen lehet a Vogue főszerkesztőjének lányaként felnőni?

Carine Roitfeld 1954-ben született Párizsban. 2001 óta a francia Vogue főszerkesztője, s szinte ugyanolyan befolyásos a divatvilágban, mint maga Anna Wintour. Sokáig azt rebesgették, hogy akár helyettesítheti is a nagyasszonyt az amerikai kiadvány élén. Carine-nak két gyermeke van, a huszonnyolc éves Julia, és a két évvel fiatalabb Vladimir.
Julia a Parsons School of Designban végzett 2006-ban, majd Tom Ford Black Orchid parfümjének arca lett. Vladimir a University of Southern California Film Schoolban végzett 2007-ben.
Legutóbb a Mango idei nyári katalógusában szerepeltek mindketten modellként.Julia Vladimir

Bármennyire is annak tűnik, nem könnyű a világ egyik legdivatosabb asszonyának tartott Roitfeld lányaként felnőni. Carine francia Vogue-ja a divat és az ízlés határainak feszegetéséről híres, és ő maga fennhangon azt hirdeti, hogy a nőknek „tilos a kényelmi szempontokat előtérbe helyezniük az öltözködésnél”. Úgy tűnik, Carine az a fajta ember, aki mellett Az ördög Pradát visel képzeletbeli szerkesztője kiscserkésznek tűnik. Julia és öccse, Vladimir – Carine édesapja orosz származású volt – Párizs legelőkelőbb polgári negyedében nőttek fel, nyakig merülve a divatvilágban. Édesapjuk, Christian Restoin az Equipment márka atyja, édesanyjuk pedig szabadúszó stylistként dolgozott.
A gyerekek életében a divatfotózások és -bemutatók mindennapos események voltak, édesanyjuk a francia Vogue és a Vogue Bambini fotózásain stylistként dolgozott, és őket is munkára fogta.
Később az iskolai szünetek alatt a szigorú mama gyakran küldte el a gyerekeket mindenféle magazinokhoz gyakorlatra, beléjük nevelve munkamorálját.Mára már Julia és Vladimir is a saját útját járja – szabadúszó művészeti igazgatóként és művészeti kurátorként –, mindamellett, hogy modellként is gyakran dolgoznak.

Azt beszélik, hogy a francia Vogue-nál dolgozó nők számára tilos a lapos sarkú cipők viselése.
Carine Roitfeldet mindig csak a lehető legmagasabb sarkú cipőkben lehet látni, s ezt a környezetében lévőkre is ráerőlteti, köztük lányára is. Julia titokban gyakran hord bakancsot, de ha találkozik anyjával, a biztonság kedvéért mindig van nála magas sarkú. Júlia kislányosabb, lágyabb, mint kőkemény anyukája, bár nem állnak távol tőle a rockosabb darabok sem. Sose kever sok színt egymással, nem szeret kizárólag méregdrága holmikat hordani, kedveli a high street cuccokat, designer ruhákkal keverni.


Jelenleg mind a két testvér New Yorkban lakik, Vladimir a West Side-on, Julia Chelsea-ben, és egyikük sem akar visszatérni Franciaországba. Míg Vladimir udvariasan a hét évről és számos jelentős évről beszél New Yorkban, addig Julia sokkal nyíltabban fogalmazza meg, hogy sose érezte magát ízig-vérig franciának, szerinte az USA-ban az élet, a divat sokkal szórakoztatóbb, lazább, nyitottabb.

Ironikusan hangzik, főleg ha belegondolunk, hogy a francia Vogue kiadványok, köztük az édesanyja által szerkesztett is, a világ legformabontóbb, legvitathatóbb, leginkább határfeszegető megjelenésűeknek számítanak. Julia olyan a divatvilágot meghatározó nagyságok között nőtt fel, mint Tom Ford és Mario Testino, akik édesanyja közeli barátai.New Yorkban Vladimir is és Julia is „valakik”. Életüket pletykarovat szerkesztők követik, munkájukat komolyan veszik, és folyamatosan elárasztják őket jobbnál jobb ajánlatokkal. Ilyen volt 2006-ban Julia számára, hogy Tom Ford Black Orchid parfümjének reklámarca lehetett, a People az 50 legszebb New York-i között tartja őt számon, ő volt a Rock & Republic farmermárka utolsó három kampányának művészeti vezetője, és ugyanebben a pozícióban találkozhatunk vele ismét a most újjáéledő brit divatmagazinnál, a Popnál, amelyet Dasha Zhukova jegyez főszerkesztőként. Hamarosan Vladimir is megrendezi első bemutatóját, három ifjú fotográfus munkáit állítja ki.

Kapcsolódó cikkek:

Megszűnik a mitikus ARENA magazin! »
Kik ülnek az első sorban a divatbemutatókon? »
Tom Ford a női ruhák felé kacsingat? »
Tom Ford aranyszabályai stílusról – férfiaknak »
Haute-couture: kultusz, művészet, divat, de mindenekelőtt: fogalom »
Top 10 - A legjobb nemzetközi divatfotósok  »
Top 10 Nemzetközi topmodellek »

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés