Mindörökké Marilyn, mindörökké Chanel

A Chanel N° 5 parfümje mára igazi klasszikusnak számít, a kifinomult elegancia és a tudatos nő jelképe lett. Ebben nagy szerepe volt Marilyn Monroe-nak is, aki a „Mit viselsz az ágyban?” kérdésre a „Pár csepp Chanel N° 5 -ot.” választ adta. Az azóta szállóigévé vált frázist azonban idén novemberben hallhatjuk először az Inside Chanel videósorozat legújabb részében.

 

 

A parfüm 1921-ben született, amikor Coco Chanel „egy nő parfümjét kereste a nő illatával”, és Ernest Beaux-t hívta segítségül, aki végül egy több, mint 80 összetevőből álló illatot alkotott. A Chanel N° 5 -ot azóta már Catherine Deneuve, Audrey Tautou és Nicole Kidman és Brad Pitt is népszerűsítette.

 

   

 

   

 

Ezt a sort azonban Miss Monroe indította el, amikor a 1952-ben a Life magazinnak azt nyilatkozta, hogy az ágyban csupán pár cseppnyit visel a híres parfümből és semmi mást. Ez a vallomás nagyban hozzájárult a Chanel illatának hírnevéhez is.

 

   

 

   

 

A Chanel, úgy tűnik, nem felejtette el, mi minden köszönhet a hollywoodi csillagnak, ezért idén októberben egy olyan videóval tiszteleg a sztár előtt, amelyben először hallhatjuk a híres nyilatkozatot élőben is. A videó végén pedig az ikonikus Forever Marilyn Monroe & N° 5 felirat látható, ami  egyáltalán nem túlzás, hiszen a parfüm megszületése óta töretlen sikernek örvend. A filmet megtekinthetitek a Chanel weboldalán és hivatalos Youtube csatornáján:


http://inside.chanel.com/en/#!/marilyn

 

Ti ismeritek a Chanel N° 5 illatát? Mi a véleményetek róla? Valóban örök klasszikus vagy csak Coco Chanel hírnevének és a divatház marketingstratégiájának köszönheti sikerét?

 

 

 

Mezey Alexa

 

Kapcsolódó cikkek:

MACrilyn  »

Chanel Cruise 2013-as reklámkampány a rokokó jegyében »

Palackba zárt szellemiség - Őszi parfümkörkép »

Dior Metamorfózis »

Divathetek és Divatfővárosok – Párizs »

 

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés