Missoni + Converse = Siker

A Missoni lazára, a Converse komolyra vette a figurát, és úgy döntöttek, hogy 2012 őszi/téli szezonjában egy csapatot fognak alkotni. A közös munka során a két márka úgy őrizte meg jellegzetes stílusát, hogy egyszersmind tökéletesen alkalmazkodtak egymáshoz. Míg a Missoni a mintát, addig a Converse a formát hozta magával. Ennek eredményét most láthatjátok!

Az együttműködés nem új keletű módszer egyik ház életében sem. Mindegyikőjüknek több alkalommal volt szerencséje összeállni különböző cégekkel, kettőjük kooperálására pedig immár hatodszorra kerül sor. Bár az ősz javában tart, még nem késő beszerezni egy trendi átmeneti cipőt!

Az Archive Project nevű kollekció darabjai formailag két csoportba oszthatók. Az Auckland Racer nevű, rövid szárú, enyhén magasodó talpú és Pro Leather nevű, magasszárú, egyenes talpú lábbelikre. Valami azonban közös bennük: célközönségük a sportos életmódot folytató divatrajongók tábora. A színskála, s így a választék igen széles, egészen pontosan húszféle, a csillag és a nyíl viszont egyikről sem hiányozhat.

Cikk-cakk motívum és a kötöttanyag hatású csíkok – ez a Missoni védjegye, melyet láthattunk már ruhán és táskán, sőt még Coca-Cola üvegen is. Az elsőre unalmas önismétlésnek tűnő módszerhez az divatház a végsőkig ragaszkodik, és úgy látszik, ez mindig be is jön neki.

A Converse márkát senkinek sem kell bemutatni. Kicsik és nagyok, idősek és fiatalok, nők és férfiak egyaránt rajonganak érte. A kis kosárcipő nagy utat tett meg azóta, hogy először pályára lépett. Ma már szinte az összes ember ruhatárának részét képezi. Ha meguntuk a magassarkút, mindig jól jön a stílusos lábbeli.

A kampány képein egy kígyószerűen tekeredő installációra állították ki a prototípusokat, melyek szinte beleolvadnak a csíkos háttérbe. A különleges cipőállvány Gary Card keze munkáját dicséri. Nélküle a minta- és színkavalkád a  káosz érzetét kelthette volna bennünk, így viszont teljesen egységes arculatot mutatnak.

missoni

Mi lehet az oka az ilyen és ehhez hasonló együttműködéseknek? Igen sokféle. Új terület meghódítása, szélesebb vevőkör megszerzése, vagy egyszerűen a szórakozás kedvéért történik, hiszen kell néha egy kis változatosság. Főleg, ha mindkét fél ennyire jól jár vele. Ezúttal Chuck Taylor csillagai a Missoni segítségével ragyognak tovább.

 

Oláh Dóri

 

 

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés