Mit nézzünk 2011-ben?

Utánanéztünk, milyen kínálattal várnak minket a mozik az elkövetkezendő esztendőben.

Lesz akció, nevetés, némi romantika és sok-sok jól ismert nagyágyú folytatásának a folytatása.

Kezdetnek egy amolyan év végi pörgés utóhatásait enyhítő, nem túl mélyen szántó romantikus filmecskét ajánlanánk, A szerelem és más drogok című alkotást, Jake Gyllenhaal és Anne Hathaway főszereplésével, melyet január 6-ától tekinthetünk meg a hazai filmszínházakban. 

 

Az akciódúsabb jelenetek kedvelőinek a Transformers 3. részére hívjuk fel a figyelmét. Miután Megan Fox beszólt Michael Bay rendezőnek, rövid úton kívül találta magát a produkcióból, de természetesen lesz helyette másik szépség, Rosie Huntington-Whiteley személyében. Shia LaBeouf azért maradt, és Josh Duhamel valamint Patrick Dempsey is támogatják majd a világ újbóli megmentésében.

 

Evezzünk most más vizekre, például ismeretlenekre, a Karib-tenger kalózaival, akik immár negyedjére invitálnak minket a tenger néha szilaj hullámaira. Nagy örömünkre Johnny Depp ismét hajlandó volt magára húzni Jack Sparrow gúnyáját, ám Keira Knightley már megunta a hajókázást, sebaj, biztosak vagyunk benne, hogy Penelope Cruz is el tud majd bűvölni minket. 


Valljuk be, bármilyen jól is zúz egy kalózhajó, egy felturbózott verdának nem érhet a nyomába. Különösen akkor nem, ha Vin Diesel nyomja a gázt (meg a nitrót). Ebből már bizonyára mindenki kitalálta, hogy a Halálos iramban következő felvonásáról beszélünk, mely az „ötödik sebesség” alcímmel kerül majd a mozikba.

Nem piskóták a hiper-szuper járgányokat hajtó srácok se, de valljuk be, messze állnak ők az igazi szuperhősségtől. Nem úgy Amerika Kapitány (Chris Evans), aki egy szupertitkos második világháborús katonai program terméke. Küldetése: az amerikai értékek védelme. Egyértelmű, hogy nem fog beletörni a bicskája, végül is egy szuperhősről beszélünk.

 

Tovább menve a hősök és küldetések vonalán: Tom Cruise ismét vállalkozik a lehetetlenre, azaz jön a Mission Impossible 4. Robbanásokban, látványban, merész mutatványokban biztos nem lesz hiány, a kérdés már csak az, hogy még mindig vevők vagyunk-e az MI-re. 

Azonban nemcsak az MI rukkol elő a 3 1. résszel. A Sikoly is elérte a negyedik felvonást. Igaz, egy évtizednyi pihentetés után. Pozitívum, hogy a produkcióban Neve Campbell, Courteney Cox és David Arquette is hajlandó volt újra felvenni a kesztyűt a maszkos rosszfiú ellen. A rossz hír: egyelőre még nem lehet tudni, Magyarországon mikortól vetítik, és ugyanez igaz az MI4-re is.

Mielőtt még teljesen vérengzővé válna az ajánlat, gyorsan megemlítünk egy sokkal mókásabb mozit is. A Másnaposok 2-t. Mit is lehet róla mondani? Nos, aki nem látta az első részt, az gyorsan pótolja a hiányt, és készüljön fel rá, hogy ezúttal se lesz hiány hatalmas poénokban. (Legalábbis nagyon reméljük.)

Végül, de nem utolsó sorban, a nagy kedvenceket se hagyjuk ki mini mozi körképünkből. A Harry Potter és a halál ereklyéi idén a második és egyben véglegesen befejező részéhez ér, míg imádott, romantikus lelkületű vámpírjaink a Hajnalhasadás első felvonásához érkeznek, tőlük a tervek szerint 2012-ben vehetünk majd könnyes búcsút. Sajnos egyelőre még nem tudni, hogy hazánkba mikor érkeznek meg ezek az alkotások, az IMDB nevű moziportál egyelőre még nem jelzi ezeket a sokak számára fontos dátumokat. Reméljük, hamarosan erre is sor kerül, és inkább előbb, mint utóbb.

 

 

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés