Nagyanyáink életveszélyes szépségtippjei

Manapság a nők egy része szinte bármire képes, hogy megfeleljen a kor szépségideáljának, gyakran az egészségét is kockáztatva.

Azonban a múlt asszonyai se voltak kispályások, ha a vonzó külső volt a tét. Egyik-másik praktikájuk kifejezetten életveszélyes volt.

Vonzó tekintet

Mi a rabul ejtő tekintet titka? Nos, manapság minden bizonnyal a hosszú szempillákat és a szépen ívelt szemöldököt említjük az első helyen. Azonban nem volt ez mindig így, a viktoriánus korban a hatalmas szembogár, azaz a tág pupilla volt a menő (megjegyezzük, nem ok nélkül: szexuális érdeklődésünk egyik jele a pupillák kitágulása).

 

 

Manapság egy színezett kontaktlencsével már könnyedén elérhető a kitágult pupilla illúzió, ám akkoriban ez az eszköz még nem állt a hölgyek rendelkezésére. Így kerti amariliszt áztattak vízbe, majd az így kapott levet a szemükbe cseppentették. Ugye nem kell ecsetelni, milyen veszélyeket rejt magában a kitágított pupillával járó homályos látás?

Dús szemöldök – egérszőrből

A divat hol a dús, hol pedig a cérnavékony szemöldököt preferálja. Az 1700-as években az előbbi hódított. A hölgyek pedig ebben az esetben se bizonyultak visszafogottnak. Akit vékonyabb szemöldökkel áldott meg az ég, az kipótolta – egérszőrrel. Gyanítjuk a fertőtlenítéssel nem sokat törődtek…

Halálos sápadtság

A reneszánsztól egészen a 19. századig az extrém sápadtság volt a divat a felsőbb körökhöz tartozó hölgyeknél, így jelezték, hogy ők jómódúak, azaz nem kell a földeken robotolniuk. Ennek érdekében voltak, akik jódot ittak, ami egy bizonyos mennyiség felett már bizony mérgező. Mások ugyanakkor a fehérítő masszákra esküdtek, melyek gyakran például ólmot és higanyt is tartalmaztak. Nem csoda, hogy alacsony volt az átlagéletkor…

Égetett mész a sima lábakért

Már az ókorban se volt ismeretlen fogalom a szőrtelenítés. Azonban a reneszánsz nőket nehéz felülmúlni. Ők ugyanis égetett mésszel távolították el a felesleges szőrzetet a testükről. Szőr valóban nem maradt rajtuk, viszont irritáció, pörsenések igen, akár több hétig is a procedúra után.

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés