Nagyon Disney!

Egy mondás szerint ,,a divat a kreatív énünk kifejezése.” Míg egy másik úgy tartja ,,a kreatív felnőtt az a gyerek, amelyik túlélte”. Divat, kreativitás és gyermeki én kapcsolatát mi sem bizonyítja jobban, mint a Harrod’s legújabb szenzációja.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy hatalmas áruházpalota, amely úgy döntött, hogy karácsony alkalmából Disney hercegnőket hív meg a kirakatban rendezendő báljára. Hogy teljessé tegyék a mesebeli hangulatot, a világ legnevesebb kreátorait kérték fel rá, tervezzenek ruhakölteményeket a gyönyörű királylányoknak.

Oscar de la Renta, az estélyik varázslója Hófehérkét választotta múzsájául. Az ébenfekete hajú és vérvörös szájú szépség kívánsága az volt, hogy maradjanak a hagyományoknál, a klasszikus kékfűzős – sárgaszoknyás kombinációnál. Ezzel szemben Donatella Versace, divatboszorkány rávette Hamupipőkét, hogy csempésszenek bele valami olaszosat a lány megjelenésébe. A szőke hercegnő végül beleegyezett, hogy egy pár üvegcipellőért cserébe, fehér ruháját arany medúzafejekkel díszítsék.

   

Mindeközben Csipkerózsika a női nem nagy szakértőjével, Elie Saab-bal szűrte össze a levet, és közös együttműködésben megalkották a világ leggyönyörűbb hálóingét. Az apró virágokkal díszített, rózsaszín ,,Aurora” estélyi egy valódi leányálom, amelyért talán még mi is szívesen hajtanánk fejünket akár 100 évnyi szunyókálásra.

Belle, a szépség kikérőt kért mogorva szörnyetegétől, hogy a bál napján egy Valentino köpenyben sétálhasson be a Harrod’s-ba. Barna hajához és barna szeméhez jól fog menni a szintén barna báliruha, amely mellé egy ezüstből készült, virág alakú táskát fog kapni. Bell mellett Ariel és a Marchesa csapata is részt vesz a különleges eseményen. A kis hableány számára nem tervezhettek mást, mint egy sellőszoknyás, tengerkék estélyit, amely úgy áll majd rajta, mintha ráöntötték volna.

   

Disney legtitokzatosabb hercegnője, Jázmin az Escada-t tisztelte meg választásával, aki ezért egy egzotikus, keleti kreációval ajándékozta meg őt, melyben csakúgy lángolni fog a tüzes szépség. Jázmin azonban addig is izgulhat, hiszen Roberto Cavalli és Pocahontas párosa olyan jól kiegészíti egymást, hogy az indián szépség joggal száll versenybe a bálkirálynő címért. A kreáció természetimádatuk tökéletes példája.

   

New Orleans füstös klubjában és az egyszerű pincérnőruhában Tiana bája kevésbé érvényesül. A Ralph & Russo által megalkotott, mentaszínű estélyi és az ünnep ragyogó fénye viszont annál inkább illik a jazz hercegnőjéhez. Tiana után Aranyhaj is úgy határozott, hogy a frizuraváltás mellett az öltözködés terén sem ártana némi megújulás. Így idén karácsonykor Jenny Packham jóvoltából egy halványszürke, kristályos ruhában fog tündökölni.

   

A karácsony és a Disney külön-külön is jó dolog, hát még együtt! A tervrajzok önmagukért beszélnek, és alig várjuk, hogy láthassuk a megvalósult álmokat. November 1. napján kezdődik a hetedhét országra szóló, kirakati bál, amely végül egy igazi happy enddel, a karácsonyi ünnepléssel zárul. Itt a vége, fuss el véle!

 

Oláh Dóri

 

 

 

Címkék: , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés