Négy évszak tündérországban

Ahol a vadak várnak című filmben a kisfiút szobafogságra ítélik, melynek hatására a négy fal közötti helyből saját kis varázslatos világot alakít ki magának Max a képzeletében. Valószínűleg Vivienne Westwood is egy ilyen mesebeli menedéket képzelt el, csak ő ruhákban fejezte ki ezt a belső álmot. Egyértelmű, hogy a szereplők és a kollekció stílusa között van összefüggés, elég csak a koronát megemlíteni, mely jelképe a kisfiú királyságának a filmben. Persze nem csak ez volt hatással a tervezőnőre, nekem a színek és a hangulat is megmutatkozik a kifutón. De a legfontosabb, hogy Vivienne a gyermekkori fantázia birodalmat próbálta visszaadni. Leginkább szerintem ez inspirálhatta őt.

Ha valami egyszerű, hétköznapi lenne, akkor az valószínűleg nem Vivienne Westwood kéznyomát viselné. A neves divattervező 2010/2011-es fall/winter kollekciója láthatóan tartalmazza Vivienne színes egyéniségét és elhozza nekünk az évszakok hangulatának bűvös árnyalatait.

A ruhák, melyek a Westwood név alatt futnak mindig extravagánsak,fantáziadúsak és mindig megkapjuk azt a különleges nőies bájt, mely valószínűleg a tervező lelkét is jellemzi. A mostani alkotássorozat telítve van az ősz, tavasz, nyár és a tél színeivel. Olyan, mintha a négy évszak vonult volna fel a kifutón ruhakölteményeknek álcázva magukat, mesés hangulatot varázsolva ezzel. Nem  is csoda, hiszen Westwoodot a tündérvilág ihlette, mikor nekikezdett kollekciója megtervezésének.

A témák között helyet kapott az útonálló is kék harisnyában, a modellek pedig néhol pajkos kislányok, máskor szigorú  gonosztevők képében mutatkoztak. Habár a ruhák szokatlanok és a legtöbb úgy néz ki, mintha régi anyagokból fércelték volna össze, engem mégis elbűvöltek különös bájukkal, valamint nem mindennapi stílusukkal.A darabok fő motívumai között felfedezhetők a csillagok, a virágok és persze a korona, mely csempész némi iróniát is a kollekcióba.De nem csak egy lány viselte a kackiás arcdíszt, más női modelleken is megfigyelhető volt a hermafrodita jel. Nem tudni,  hogy ezzel a francia hatást vagy a macsó közeget akarták kifutóra vinni, mindenesetre néhol kétszer kell megnézi egy-két fiúsabb testalkatú modellt, hogy biztosan a szebbik nemhez tartozik-e.Mindezek ellenére a kreációk még így is szemet gyönyörködtetők és néhány hordható is közülük a hétköznapokban. Persze furcsaságok előfordulnak, de mért is lenne Vivienne Westwood átlagos, ha lehet  ilyen mesebeli is?

 

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés