New York Fashion Week 2010 tavaszi kedvencek: Diane von Fürstenberg

Diane von Fürstenberg 2010 tavasz-nyári kollekciója ott folytatódik, ahol a 2009 őszi-téli abbamaradt. Ókori elegancia és afrikai motívumok minden mennyiségben – történelem- és antropológiarajongók előnyben.

Számos hírességgel a széksorok közt (Blake Livley, Candace Bergen) és nagy nevekkel a kifutón (Coco Rocha, Chanel Iman és nekünk legfontosabbként Mihalik Enikő) indult DVF show-ja és általános elégedettséggel végződött.

Coco Rocha Chanel Iman Mihalik Enikő

A ruhacentrikus bemutató tóga-ihletésű darabjai, aszimmetrikus szoknyái, drága arany selymei és sifonjai elrepítettek minket az ókori Egyiptomba, Görögországba és Rómába.

Később Afrika lett az úticél, virág-, tigris- és zebramintákkal, továbbá eredeti gyöngyökkel díszítésként és kiegészítőként.

A modern és jólszabott városi öltözködésnek megfelelően a sok ruha mellett láthattunk selyem és bőr magasderekú répa- és háremnadrágokat, miniszoknyákat, mintás selyem és csipkenyomott deréköves kabátokat is. Estére Diane az aranyérmékkel kirakott gladiátorruhát ajánlja.

A „Sivatag királynője” kollekció tehát annak mai városi nőnek készült, aki nem fél a kísérletezéstől, mivel a legtöbb darab nem feltétlen a hétköznapi munkába való.

Kapcsolódó cikkek:

New York Fashion Week 2010 tavaszi kedvencek: Rosa Chá »
Mercedes-Benz Fashion Week- magyar divattervezők a reflektorfényben »
Budapest Fashion Week 2009  »
Divatbemutató a metróban »
Vörös szőnyeg, sztárok, filmek és ruhaköltemények »


HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés