Nézzük csak részletesen! 1. rész

2009 tavasz-nyár Színek

A sárga: Legyél mimóza!


Ha alaposan megfigyeled a legújabb kollekciókat, észreveszed, hogy van egy kiemelkedő szín, mégpedig a sárga. A sárga vidám, meleg szín, ideális a tavasz és a nyár hőmérsékletéhez, és bimbozó jókedvünkhöz. Optimizmust és reményt keltő árnyalat, a napot szimbolizálja, az életet jeleníti meg. A Pantone szövetség, a színek ura, a 14-0848 -as Mimóza sárgát a 2009-es év színének nevezte. Kérlek, ne szörnyülködjetek, ne kapjatok a fejetekhez, hogy na jó, idén megint tiszta feketében fogok nyáron is járni. A sárga igenis előnyös szín, biztosan nem fogtok beleszürkülni vele a nagy átlagba, és ráadásul jól kombinálható, fehérrel, naranccsal, zölddel. Arra kérlek, legalább próbáljátok ki... Versace, Galliano, Louis Vuitton, Alexander McQueen, Donna Karan nem tévedhetnek olyan nagyot.

A kék: színes, de mégsem


A kék az idei nyár egyik slágerszíne. A kék az eget és a vizet idézi, szinte mindenkinek jól áll, sokan szeretik. A szőkék, azért, mert szőkeségük még nyilvánvalóbb lesz általa, a barnák pedig elegánsnak érzik magukat kékben. Sokan a sötétkéket fekete helyett viselik, a világosabb árnyalatokat pedig azért, mert így mégis van rajtuk valami szín, de nem túl feltűnő.

A “nude”: a pasztellnél is pasztellebb


A nude, vagyis a meztelen árnyalatok semleges színeket takarnak. Bőrszín, púderszín, bézs, szürke. Ha nem szereted a harsány, élénk színeket akkor ez lesz a te irányzatod. Visszafogott és elegáns, gyönyörű, lágy, nőies összeállításokat lehet összehozni belőle.
Szinte minden tervező kollekciójában megtalálható valamilyen formában.

Metál: nem mind arany, de fénylik

Bármelyik szín metalizált változata beleillik ebbe a trendbe. Alexander Mc Queen arany, ezüst metálos alkotásai jól megférnek Chloé arany nadrágjaival, Elie Saab elegáns, metálosan fénylő kosztümjeivel és ruháival, s nem lógnak ki az irányzatból Versace miniruhái, vagy Prada gyűrt aranycuccai, de Marc Jacobs kék szoknyája is idetartozik.

Kapcsolódó cikkek:

Itt kezdődik a valódi fényűzés  »
Donna Karan állatvédő lett »
Alexander McQueen  »
Valentino »
Nézzük csak részletesen! 3. rész »
Nézzük csak részletesen! 2. rész »

Kapcsolódó képgalériák:

Pasztellszínek
kék

Címkék:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés