Nézzük csak részletesen! 2. rész

Tavasz-nyár 2009 Hangulatok


80-as évek: amikor még kicsik voltunk


A nyolcvanas évek stílusa nagyon erős irányzatot képvisel az aktuális divatban. Hatalmas vállú, inkább bővített vonalú zakók, felül bő nadrágok, buggyos ujjak. A nyolcvanas évek rocksztárjainak és diszkókirálynőinek öltözködése visszatér életünkbe. Balmain, Costume National, Louis Vuitton, Stella McCartney.


Afrika: ahol fülledt az erotika


Afrika színei és  tipikus mintái jelennek meg a nagy házak kollekcióiban. Egymással párosított minták, véletlenszerűnek tűnő, de annál inkább kidolgozott kombinációk. Állatminta, amely a nőt, mint igazi, ragadozó vadmacskát mutatja be. Ebben az irányzatban kiemelkedő szerephez jutnak a kiegészítők, amelyek méreteikkel, mintáikkal, színeikkel felhívják magukra a figyelmet.


Farmer: elő a hipót


Szintén a 80-as évek befolyásának tudható be, hogy a farmerdivat is visszanyúlik a kőmosott, hipózott, sőt márványkoptatott darabokhoz. Hát a magam részéről, örülök, hogy egyszer már vége szakadt ennek a korszaknak, de biztos vagyok abban is, hogy egy új generáció, aki nem is látott még ilyet, az viccesnek találja majd és szívesen viseli. Sok híresség, köztük Kate Bosworth és Fergie már magukénak érzik ezt a trendet. Sok a szakadt farmer is, főleg az oldalt nyitott és rongyos fazon.


Fetisiszta : a szex és a divat


Fura, hogy éppen tavasszal érkezik a kissé fetisiszta divat, de nincs mit tenni, ha megfigyeljük az új kollekciókat, láthatjuk, hogy így van. Követni természetesen továbbra sem kötelező egyik trendet sem.
Sok a körbetekert nő, mintha be lennének fáslizva, például Narciso Rodriguez kollekciójában. A fekete a fetisiszta irányzat szinte kizárólagos színe, Givenchy például bőrnadrágokat ajánl, Alexander Mc Queen tetoválásszerű mintákat és testrefeszülő nadrágokat, Karl Lagerfeld lakkbőr betétes ruhákat, YSL hálós csizmát, Iceberg keresztbepántos fekete együttest. Louis Vuitton is megkötözi a modelleket, Hervé Léger pedig a fekete ruhák és a körbetekerés különböző megoldásait vonultatja fel, sőt fürdőruhái is ebben a stílusban készültek.

Kapcsolódó cikkek:

Givenchy »
Yves Saint Laurent »
Louis Vuitton »
Stella McCartney »
Karl Lagerfeld »
Alexander McQueen  »
Fergie cipői  »

Címkék:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés