Nicki Minaj - a zenei Barbie

Nicki Minaj legújabb két számának végignézése során felmerül a gondolat, hogy a buta nő imázsával tényleg eladhatóvá válik bármi? Még mindig ott tartunk, hogy a nők, ha van is eszük, akkor inkább eltitkolják, mert buta babaként a mai napig könnyebben juthatnak előre?

Nicki, Lady Gagához és Kei$hához hasonlóan, az extrém külső megjelenés manapság trendi vonalát követi. Hol szivárványszínű, hogy egyszínű rikító a haja, miközben a ruhái leginkább egy futurisztikus technotrend uralta világra emlékeztetnek minket. De mit lehet tenni? Ma már nem elég, ha sztártervezők ruháiba bújnak a hírességek ahhoz, hogy emlékezetesek maradjanak. Ahhoz meg kell botránkoztatni a népet, hogy valakit piedesztálra állítsanak a fejünk felett.


Nicki Minaj nem is olyan rég robbant be a hiphop világába szókimondó számaival és barbie babára hajazó cukormázas külsejével. Az énekesnő csak ki akar tűnni, de a klipjeit elnézve inkább az jut eszünkbe, hogy amit csinál, az a női lét meggyalázása.
Az, ahogyan Minaj saját magát prezentálja az egyes klipjeiben több mint negatív követendő példa. Hiszen melyik az a jóérzésű nő, aki folyton ostoba barbie-nak akar látszani nagy, macsó pasik oldalán?

 

Az énekesnőről mindenesetre kevés eredetiség mondható el mostanában. A “Your Love” és a “Check It Out” című számai is két korábban nagy sikerű dal átdolgozásai csupán. Az egyedüli újítás bennük az ázsiai köntösbe való öltöztetés.

 

A “Your Love” Annie Lenox “No More I Love You’s” számát dolgozza fel az “Egy gésa emlékiratai” alapján. Repkedő selymek, afro-amerikai szamuráj és szamurájlány szerelme és tragikus halála háttértörténettel.
Míg a “Check It Out” a The Buggles “Video Killed The Radio Star” című számát viszi el egy koreai tévéműsor keretei közé, ahol az angol dalszöveg koreai nyersfordításának szavai vágódnak az arcunkba a képernyőn keresztül, miközben Minaj és Will i.am. előadják a számot.

   

Ezek alapján kérdés, hogy Lady Gaga extrém újítása után még jöhet-e olyan, aki őt is felül tudja múlni, vagy a többiek már csak gyenge utánzatok maradnak? Mondjuk úgy, variációk egy témára.

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés