Örökkön-örökké

A stílus első számú fegyverei azok a klasszikus ruhák és kiegészítők, melyek oly mélyen bevésték magukat a divat történelmébe, hogy szinte egyet jelentenek azzal. Örök darabok, melyekkel egyszerűen nem lehet mellényúlni és nemes egyszerűségük miatt mindig maradandó emléket hagynak.

Mi mással kezdhetnénk a sort, mint Coco Chanel legjobb találmányával, a ,,kis feketével”? A trükkös koktélruha nem véletlenül lett a nők első számú kedvence. Egyszerre karcsúsít és csinosít, elegánssá és magabiztossá tesz. Különböző formákat ölthet, mégis jól felismerhető marad. Bármilyen táskával és ékszerrel kombinálható, ami főleg akkor előnyös, ha épp az adott kiegészítőt szeretnénk hangsúlyozni. Legyen szó átlagos vagy különleges alkalomról, a ,,kis fekete” mindig nagyot szól!

 

   

 

Az aranyásók legértékesebb kincse nem egy csillogó kődarab volt. Levi Strauss divatikonja, az eredetileg sátorvászonból készült farmernadrág, stílus terén mind a mai napig az egyik legerőteljesebb vértezet. Lazasága és kényelme a hétköznapok alapdarabjává tette, de manapság néhányan még alkalmi viseletté is előleptetik. Volt idő, amikor fürödtek és aludtak benne, mára azonban szerencsére a farmergyártó cégek olyan alapanyagokkal dolgoznak, melyek azonnal passzolnak.

 

   

 

Még a legnőcisebb nőciknek is szüksége van néha egy kis pihenésre. Jó dolog, ha az ember 10 centis sarokkal a föld fölött jár, de olykor ránk fér a kényelem. Chuck Taylor kosárcipője a legfényesebb karriert befutott lábbeli a divattörténetben, amely rangtól, nemtől és kortól függetlenül egyaránt népszerű és kelendő darab. Örök stílusosságát jól jelzi, hogy ma már minden topmodell gardróbjának szerves részét képezi.

 

   

 

És most ünnepélyesen fogadom, hogy ezek a darabok jóban, rosszban, egészségben és betegségben, gazdagságban és szegénységben, örökkön-örökké divatosak és stílusosak lesznek.

 

Oláh Dóri

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés