Öt porszívó öt tengerből

Az Electrolux öt egyedi porszívót mutatott be, amelyek a világ óceánjaiból összegyűjtött műanyaghulladékokból készültek. A „Porszívók a tengerből” elnevezésű projektet azzal a céllal indította el a vállalat júliusban, hogy felhívja a figyelmet az óceánokban található műanyaghulladékokra és nagyobb mértékű újrahasznosításra ösztönözze a fogyasztókat és az ipart. Az óceánok ugyanis tele vannak műanyaghulladékkal, míg a szárazföldön hiány van a fenntartható porszívók gyártásához szükséges újrahasznosított műanyagból.

„Szeretnénk felhívni a figyelmet a globális problémára és a műanyagok sorsáról való gondoskodás szükségességére. Eddig több mint 60 millió embert értünk el, és a nagyszerű fogadtatás arra ösztönöz bennünket, hogy tovább folytassuk a kezdeményezést” – mondta Cecilia Nord, az Electrolux padlóápolási és fenntarthatósági kérdésekért felelős alelnöke.


Jelenleg, az óceánokban található műanyagok tisztításának és válogatásának minőségi és logisztika követelményei megnehezítik a tömeggyártásban való felhasználásukat. Pillanatnyilag tehát csak a szárazföldön található újrahasznosított műanyagok felelnek meg a kereskedelemhez szükséges biztonsági és minőségi előírásainknak. Az Electrolux ezért árverésre bocsát egy koncepció porszívót, és a befolyt összeget kutatási célokra fordítja.

   

Nektek hogy tetszenek a porszívók?

   

A koncepciótermékek a Csendes-, az Atlanti-, és az Indiai-óceánból, valamint a Földközi-, a Balti-, és az Északi-tengerből összegyűjtött műanyagból készültek. A bemutatott öt egyedi porszívó külső jegyeiben arra az óceánra vagy tengerre utal, ahonnan az alapanyagul szolgáló műanyag származik.

 

Az Atlanti-óceánból származó műanyag begyűjtése a napokban fejeződött be, így a modell tervezése most kezdődik. Szerkezetileg, vagyis váz, motor, porzsáktartó egység és forma tekintetében pedig mindegyik készülék megegyezik a kereskedelmi forgalomban is kapható, UltraOne Green modellel. Valamennyi készülék működőképes.

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés